IZVIRNO SPOROČILO: Tinka88
joj imam se eno vprasanje, če mogoce katera ve kako je v nosecnosti z avioni. Jaz imam namrec 19.9. nujno sluzbeno pot?
Do sedmega meseca lahko brez težav potuješ. Ne me držat za besedo, mogoče je celo do osmega meseca, ampak zdaj lahko brez težav greš.
Dobro jutro
Zadnja noč samohranilstva minila, danes se končno vrne možek s službenega potovanja. Jutri se končno spet začne vrtec. Zdaj imajo moji starši otroka, in sta se prav razvadila. Tako da že komaj čakam vrtec, da se vse vrne v stare tire.
Gregorina35, za seznamček, to je moja 3

, stara sem 27 let. Datum pregleda pa izvem danes popoldan.
Lonypg, tudi pri nas prvič naročajo šele okrog 8 tedna. Pa še takrat sploh ne dobimo materinske knjige, samo vaginalni pregled kot potrditev nosečnosti. Nosečnica dobi en kup laboratorijskih napotnic in do naslednjega pregleda, ki je nekje v 12 tednu, je treba opraviti v laboratoriju. V 12. tednu je pri nas spet UZ, moj G pogleda ali je vidna nosna kost, nuhalne ne opravi, ker nima licence (?), naslednji pregled je okoli 16. tedna. Merjenje pritiska, tehtanje, spet laboratorij. Naslednji je okoli 20. tedna. Najboljši pregled in sicer morfologija. Potem do 32. tedna pregledi na 4. tedne. Samo pritisk, tehtanje. V 32. tednu zadnji UZ. Do 37. tedna pregled na 14 dni. Od 37. tedna do 39. tedna vsak teden, potem pa na dva dni do roka. Po roku pa pregledi v porodnišnici. No, pa sem se razpisala. Tako poteka pri nas. Ni pa nujno, da je povsod tako.
Meni je tudi Elevit najboljši, ker poleg folne kisline vsebuje tudi druge vitamine.
Zdaj pa pridno na delo. Lep dan vsem