Ojla!
Zadnjič sem še bila na seznamu za 26.6.2012, danes pa vidim, da me ni več.
Danes pa lahko povem, da sem pričakovala fanta, bila je prva nosečnost, sem iz Lj, ampak nas je mali piškotek prehitel in se je rodil 6.6.2012, težek 2630g, velik 48cm :) Ime mu je Leon.
Ker vem, da vas zanima ... vam povem še na kratko kako je potekalo :)
Zvečer ob 11h sem sli šla umivat zobe, nakar slišim pok in odtekla mi je voda. To je pa bilo presenečenje, pa ravno sem rekla da bom jutri pripravla torbo za v porodnišnico. Moj je poklical rešilca, jaz sem se pod hlačami zavila v brisačo v ruzak nametala par stvari (vložke, brisači, sploh ne vem kaj še in leže počakala rešilca). Pa smo šli.
V porodnišnici smo v izi uredili formalnosti, popadkov še nism mela nič, samo puščala sem. Tačas je tut "mož" prišel. Potem so me odpeljali na klistir, tut tam se lepo čakala, brez podpadkov (vsake 15 min me je malček stisnilo, skor nič). Min grede je bila ura 2 zjutri, sploh ne vem kdaj. Bila sem polna adrenalina al česa, sem čist budna (naspidirana) in nisem mela pojma kaj pričakovat (normalen porod ali carski rez) ker je bil mali v medenični vstavi. To me je mal strašilo, ker res nism hotla carskega reza. Pa ginekologinja mi je rekla, da mal zastaja v rasti, torej je bila verjetnost za CR še večja.
Ko so me pospremili v porodno sobo, je babca rekla, da bomo počas počakali in če ne bo popadkov, mi bojo dali umetne enkat dopoldne. Vsakmu sem povedala, da je medenična vstava in naj pogledajo (noben mi pa ni povedu kako bom rodila) Ampak začelo me je stiskat (popadki), moj je pridno gledal na uro. Hitr so začel šopat, prov zanimivo. Dobila sem plin (za lajšanje bolečin), pa mi je blo najprej težko tist dihat, k mi je bil zanič zrak. Ampak ko je bolelo sem pa tok globok dihala, da mi je blo kr mal slabo. U glavnem, ko me je začel res ornk bolet in k so popadki ful pogosti, sem pa mojmu rekla, nj jih hitr pokliče... So pa pršli zdravnik, kirurg, anestezilog pripravljen, pa še polhn enih ljudi in začelo se je. Bolel? Bi rekla, da itak. Ampak se mi zdi, da je blo najbl grozn k so me prerezal, pa k so me na konc šival. Aja, tamali se je rodil z ritko naprej in še nogico je mel spodi, tko da so najprej tiščal nogico notr, na konc pa se je rodil z nogico pod ritko.
V treh popadkih se je rodil (enkrat sem namreč v glavo pritisnla - not good:) ). Res bi rekla, da je blo vse skup turbo hitr. Porod naj bi trajal 3 ure. Po porodu sem se super počutila, energije še ful, prov zanimivo :) Čez par dni sem bla pa bolj fertik, pa šivi še vedno bolijo k svina!! Ampak sm tok vesela, da ni bil CR, da sploh ne morm povedat :)
To je moja zgodbica. Leon je ful priden, sesa (večkrat vmes zaspi) in spi. Pravi cortek.
Morm rečt, da je met tkole detece neki najlepšga na svetu!! :)
Lepo bodite, upam, da rodite čim bliže roku.
Maja