Pozdravljene so
!
Upam, da ste vse preživele lepe in mirne praznike, tudi vidve LeJo in JupiJA! Upam, da bosta lahko šli kmalu v domačo nego in se bosta rešili bolnišničnih zidov do PDP-ja.
Šola za starše - Z mojim sva jo zaključila prejšnji mesec. Povzetek zgodbe je, da v bistvu partnerju sploh ne bi bilo potrebno hoditi, saj sva na koncu potrdilo izpolnila sama. Preverjanja pa tako nekekega ni. Sama sem upala, da bo vsaj na praktičnem delu nekoliko več povedanega. Sem bila - če sem čist iskrena - kar malce razočarana nad vsebino - upala sem na več, in ko sem gledala kako je sestra oblačila tisto pupo, sem postala rahlo paranoična, ker mi te postopki, obračanja dojenčka sploh ni bil všeč. No za tiste,ki ste pred časom spraševale kako o potrdila, dajte it na prvo predavanje (vpišete sebe in partenrja), pa pol na zadnje, pa je stvar rešena.
Vnetje mlečne žleze - tole sem si pridelal čez vikend. Zbudila sem se z grozno bolečino v desni prsi, čez polovico rdeč flek, in seveda zatrdlina. Nisem si mislila, da lahko kaj takega dobiš v nosečnosti, mislila, sem da šele z dojenjem pride do težav. Je pa res, da se mi že 1,5 meseca izloča mlezivo, in to kar dost (vsaj za moj občutek), tako da nosim blazinice, da nisem vsa flekasta. No po dveh dneh, sem tole odpravila - s pomočjo toplih obhladkov, masaže v smeri bradavice in dost vitamina C. Seveda, sem imela še vročino (prišla je do 38, potem pa je šlo nazaj), in iz prsi mi je steklo veliko gnoja s krvjo. Ampak, danes sem že kot nova. Tako, da če se kateri zgodi, da ne bo panična, se da brez zdravnika tole rešit. Je pa ful neprijetno, vsaj zame je bilo.
CSD - jaz še nisem nič urejala,.. do kdaj imam sploh čas, katera ve terminsko, kdaj moram nest za porodniško papirje, in kdaj za ta prispevek. Sem večkrat vaše poste brala, pa nekak ne pridem gor, mislim je časovno določen rok, do kdaj nazadnje to odneseš?
Z mojim sva poročena, tako, da kako je pa v tem primeru? A moram met poročni list zraven? (Mogoče neumno sprašujem, sam je to vse na novo zame, pa res ne vem kje se me glava drži.)
Stvari za bebo - jaz imam že vse pripravljeno, oprano in zlikano. Ful mi ni žal, da sem tako hitela z nakupovanjem, takoj po 3 mesecu, sem začela spremljati akcije in znižanja, tako, da sem do polovice marca imela že vse. Sreče s podarjenim nisem imela, nekaj malega cotik sem dobila od sodelavke, ostalo sva pa morala kar kupit. Za posteljo in previjalno sta starša prispevala, kar je znatno razbremenilo proračun, ki pa je še vedno skupaj znesel, kot en velik strošek.
Pri tem moram reči, da se bila zelo razočarana nad Body-i od znamke ENO (baby center), ampak samo body-i, žabice so ok, po pranju so mi zelo zbledeli, se skrčli, pri 3 pa so mi ob pranju odpadli neti. Prala sem na 30 stopinj. Reklamirati ne morem, ker sem etikete že pred pranje odrezala, pa še oprala sem.... ah... se je kateri mogoče zgodilo podobno?
Noelina - tudi jaz vedno težje stojim,.. čeprav že tudi težko sedim, pa čeprav imam res majhen trebuh za 31 teden. Ampak nekako je še najbolj udobno ležanje v postelji, na čim bolj trdem ležišču. Ostalo je samo še mučenje. Glede gibov, ki jih opisuješ, pa - si me ful pomirila, jaz sem že postajala zaskrbljena, če je to normalno, ker tudi naša se je umirila in postala tako nežna, sem že hotela vprašati ginekologa zdaj v četrtek, pa vidim, da ni samo pri meni tako. No super :)
Joj, sem se kar razpisala,... moram zdaj končat, konec malice :) Želim vam čim lepši skrajšan teden,.. se tipkamo, in pa da ne pozabim - dobrodošla majk1.