Pozdravljene sonosečke!
Pa je le posijal sonček po tem dežju.
Po dolgem času sem spet polna energije in elana za naprej, vikend je očitno blagodejno vplival danem, ali pa dejstvo da imam do začetka porodniške le še 17 dni
. Jupi, komi čakam, še malo pa bomo vse na cilju, si lahko predstavljate to? Da je v bistvu le še par tednov? Samo malo še ... pa bomo na koncu. Sama vsakdan bolj čakam na ta dan, tako se veselim najine pikice,.. če bi bil ta dan že jutri .. uhhh.. sej čist mal še .. pa se bomo cartali, pa previjali, pa vozičkali,...
Naša navihanka je iz dneva bolj živahna... sicer ne brca dost, ampak se ful rita, moj trebuh je večino časa podoben kakšnemu stožcu, namesto lampiju:) Je pa tak cukrana, ko se zrita na eno stran, pa če jo začnem tam božat, začne še dvakrat bolj ritat... že zdaj je taka carta,.. upam, da bo pol tudi taka.
Jo pa ful kolca zadnje dni, .. očitno res preveč mislim na njo
Zdaj pa še malo vse o vsem :)
KG - haha.. moji samo naraščajo, sploh nočem več na tehnico. Po novem tudi ful zatekam, tako, da je poročni prstan romal v škatlo. Je pa kar praktično to zatekanje kar prav, saj se tolažim, da sem polna vode in ne maščob
Plenice - jaz sem nabavila bombažne-razgradljive plenice iz Tosame. Sem razmišljala o pralnih, pa nekako se nisem mogla odločit. V začetku bom uporabljala vsekakor te, potem pa nekaj razmišljam o Mullerjevih al pa DM-ovih. Ker glede na mojo porodniško, bomo težko zdržali tempo Tosaminih plenic. Pamperske mi pa niso ok, preveč skomercializirana zadeva. Pač sej nimam nekega tehtnega razloga, sam pač ideja s Pamperskami ne gre skoz. (Po tem stavku se sama sebi zdim rahlo čudna)
Kozmetika - za miceno imam pripravljeno le mandljevo olje, pa toto hladilno mazilo za ritko in to je to. V MŠ so nam odsvetovali karkoli drugega, niti mili v začetku, sploh pa ne karkoli dišečega. Pa ko sem mal po forumih gledala, pa opazovala sebe in svojo kožo, sem sklenila, da bo manj kar več. Bomo sproti dokupovali, če bo potreba.
UZ - sem malo fauš tistim, ki imaste tako pogosto UZ-je. Meni ga je do sedaj naredil le 2x, prvič da je potrdil nosečnost in potem za morfo (takrat je lahko bil moj zraven). Drugač imam pa če vaginalne preglede, na vsak mesec 1x, pa vodo dajem skoz. Sem pa dala zdaj tudće 3x kri, Na cuker test me ni dal. To je pa tudi to. Sem šla pa 2x samoplačniško na UZ, na nuhalno pa na 3D, na zadnjem je bil moj zraven. Na nuhalno pa ni mogel, ker je blo v času službe in je ravno tak naneslo, da ni mogel zraven. Naslednji pregled mam 10.5. in upam,da mi bo tokrat naredil UZ, pa končno dal papirje za porodnišnico. Je sicer ful zlat ginekolog, sam se mu pa nikamor ne mudi, oz. sem jaz preveč neučakana.
Zobozdravnik - HB se je nosečnost usmilila mojih zobov, sicer že od kakšnega 3 meseca, mi ful krvavijo dlesni, sploh pri ščetkanju zgleda, da so mi najmanj vse dlesni gor vrezali, čeprav uporabljam soft ščetko, ampak .. ock, zobje so pa ok. Sem bla na dan stavke naročena pri zobozdravniku, po 1 uri čakanja, se vsedem na stol, odprem usta, mi pogleda zobe in reče, ''ja gospa, vi pa maste prav lepe zobe'' in si sne rokavice. Sem ga debelo pogledla,'' a vi meni resno?''.. haha bila sem v 2 min zunaj.
Spanje- včeraj sem si od BC naročla materinsko blazino, upam da bo pomagala, da se mal bolj konkretno podložim, ker moja bauca, ni najbolj navdušena ko mami spi na boku, ji sam hrbet odgovarja, jaz pa zaradi hrbta štejem ovčke dolgo v noč. Pojštrov imava pa premalo
Če bo še katera nabavljala, imajo zdaj preko spleta akcijo, za 10 evrov manj, kot v trgovinski prodaji, vendar le modro-belo.
Modrček za dojenje - še nimam nič. Tudi tako jih več ne nosim, ker me preveč vežejo in sem pol sitna kot osa. Sem si pa kupla dve majčki v BC za čas nosečnosti, ki tudi držita prsi gor, mal namesto nederčkov, pa sta ful zakon. Sem pa gledala ene nederčke preko srcek.si, je kdo že kupoval tam?
Jupi ja - ful vesela za odliče novice, verjamem, da bodo tudi ostali testi ok.
Koš
za vaju z Lejo. Še malo pa bosta na cilju.
Kale - ti kr zavidam tvojih pet dni
Maksimalno uživaj v prostih dnevih, pa čim manj tegob.
Ime - malina86, midva imava ime že od začetka, preden sva vedela za spol. Sem bla tako paf, ko sva zvedla, da bova zibala, da sem si šla leksikon z imeni kupit, in sem mela pol celo študijo o imenih. Nakar sva s selekcijo prišla le do enega imena za punčko, za fanta pa nisva in nisva mogla najt. Nakar je bila nuhalna, ko je rekla, da bo punčka (sva nekako oba sumila da bo) in nisva več iskala. Upam, da se ni zmotla, ker imava le to ime, pa še vozek je pink. Moj je reko, da če bo slučajno fantek, bo v isti minuti kupil šprej in prešprical cel voziček na črno.
Noelina - sem vesela, da so se stvari nekoliko popravile, v bolj optimistično smer. Sicer smo morda res pol cele panične ko zdravniki zaženejo panike, ampak jaz pravim, boljše da zaženejo paniko, pa nas spremljajo bolj podrobno, kot pa da jim ni mar, pa bi blo res kaj narobe. Vzemi te dodatne preglede kot en plus. Pa še svojega bebija, lahko bolj pogosto vidiš kot vse me.
Mateja - dobrodošla med nami!
Da pa ne bom predolga, kot vedno sem
čisto vsem dost dost sončka, pa
za srečo.