Pozdravček in čestitke novopečeni mamici!
Za nami je tudi razburljiva noč - sicer brez razburljivega zaključka -LAŽNI ALARM!!!
Včeraj ob 19h začutim krče, ko se zadeva ni umirila jih začnem spremljati in ugotovim, da so redni, na 9 min, in tako kake 2 uri. Ker je to že tretje dete in smo po izkušnjah naravnani bolj na hitro, sva se z možem dolgo odločala, kaj storiti...Pa se zmeniva, da greva poprobat spat, pa bomo pač videli...
Seveda pa tu nastopi vloga adrenalina, z možem sva bila kot dva najstnika, nikakor ni možno zaspat v pričakovanju poroda!!!(...tako da ta nasvet je popoln blef, če ga boste kdaj od koga slišale...), ko sem predlagala sex, je mož iz protesta in sočutja do otroka skoraj šel spat v dnevno - to sem tudi nekje slišala, da ljudje predlagajo
.
Ko sem se umirila v postelji, pa so popadki takoj štartali na 5 min
, pa sva se odločila, da se enostavno greva pokazat! Ko se vsedem v avto pa so popadki izginili - na parkirišču pred bolnico še en mini popadek...sicer pa kot da nimava kaj drugega sredi noči početi...
(- aja, spotoma še eno vprašanje, ki se nama je pojavilo: ALI JE KAJ NAROBE, ČE TI ODTEČE VODA IN SEDIŠ NA SEDEŽU Z OGREVANJEM? v navodilih za vzdrževanje namreč piše, da se ga lahko vzdržuje le z vlažno krpo...
)
Sicer so me korektno pregledali, povedali, da se vidi, da se nekaj res dogaja, da je maternični vrat mehek in odprt 1 cm, na ctg vidni minimalni popadki - teh sama sploh nisem več čutila...Ponudili so mi sprejem na oddelek, če bi se stvar ponovno sprožila, ampak sem raje prišla domov in danes, kot da se ni včeraj nič dogajalo - dete je visoko v trebuhu in zelo živahno, o krčih pa ne duha in sluha...Tako da smo doma in želimo...ne vem kaj-še dolgo nosečnost ali pa čimprejšnji porod!!!