Ja malo razlike pa le je. Naša oktobrka je bila čisto sveža mamica, otročka sta bila stara nekaj dni.
Ja, samo po drugi strani pa je ta mamica 8 mesecev pridno fural vse to - zdaj se ji je pa nabralo. In ni jokala že prvih par dni. In je pa tudi razlika, ali puščaš novorojenčka brez hrane celo noč ali pa se sprašuješ, kako ukinit nočno hranjenje 8 mesečniku, za katerega je to svetoval celo pediater...
Sama sem obe dojila ponoči še pri 1 letu. (pa ne pravim, da je to prav, tako smo pač meli

).
Ampak prav opazim, dokler sem v redu in razmišljam, da nam kar gre, nam gre čisto zaers dobro. držimo svoj ritem in ne odstopam od tega ritma niti za stopinjo. Čim pa pomislim, da ne morem več, me pa dobesedno pohodita. kaj je torej boljše? Da se kar vdam?
Ne da se vdaš. Ampak tudi to, da je tamala spraševala na forumu, kaj naredit, je daleč od vdaje - je iskanje rešitve, točno to, kar narediš ti. Samo da ti že veš, kaj naredit, ker je to že tvoj 2. otrok.
Meni je zdaj ludo fajn, da lahko večinoma spimo po 6 ur v kosu! In da potegneta včasih celo čez 7 uro (redko, ampak se je že zgodilo;). Več ne rabim, mi ni problem. Tudi če je manj, ni taka kriza, me pa kar oblije, ko pomislim, da se bom spet zbujala na vsako uro za dojenje (razen če bo

bistveno drugačen od mojih

). Ampak nekdo bo pa enako zmatran ob 8ih urah spanja.
ankica, meni se to zgodi v

in navadno traja še nekaj časa po porodu - da me zbudi vsak šum in da ne morem zaspat nazaj - sicer nimam problemov s tem, očitno pa je res nekaj hormonskega. Sama sem si to razlagala kot da se telo pripravlja na večjo opreznost, ki je potrebna, ko imaš malo detece. Mora bit pa smotano tole, če imaš celo življenje... Jaz sem bila na morju čist povožena, ko smo bile same, vsako noč me je vsaj 1 zbudila in potem nisem več zaspala nazaj, takrat v gl. zato, ker mi je bilo tako slabo. In sem bila res ko cunja in bolj razdražljiva.
mamamajča, to, kar si ti hotela povedat, se da tudi tako: "vpreži očija, pa ne se pustit, da te povozi! boš videla, da zmoreš!" Pa je v bistvu isto, samo z drugimi besedami...