Oj!
Se še tukaj malo oglašam, ker sem končno spravila stanovanje v red in malo v posteljo, moj pa je na košarki, tako da luksuziram trenutno. Sem sicer na smrt utrujena, ta teden sem bila trikrat zvečer dežurna, s tem, da sem včeraj še iz popoldanske službe šla direkt dežurat, pa še jutri popoldan sem, potem pa skoraj en mesec nič. Pa se mi full pozna, sem neprespana in utrujena in tako je moja "vžigalna vrvica" občutno krajša, tako da kr veliko hodim globoko dihat na balkon:(
No meni so prvi pregled prestavli še za en teden in tako naj bi še 14 dni čakala, da vidim če je vse sploh ok. In ker sem to obvestilo danes dobila priporočeno po pošti, sem se najprej razkurla, potem pa razjokala. Rezultat tega je, da je dragi reku da časti UZ samoplačniško, ker me take ne more več gledat:) v ponedeljek se naročim...jeeej...
*Bobika* - glede otroških bolezni, je problem 5. otroška in vodene koze (norice), pa še to samo če nobene od teh nisi prebolela. Za kozice se itak lahko preveri, pri 5. otroški pa je problem v tem, da se temu takrat, ko smo bili mi otroci, ni tako reklo. 85°% populacije je prebolelo peto otroško, ampak ker imunost ni doživljenska se titri na 5 otroško ne dajo naredit. Torej, če boste v stiku z kom, ki ima 5. otroško dokazano, je treba to povedat ginekologinji. Težave pa dela do 22 tedna nosečnosti, kasneje ne več. Problem je v tem, da otrok rata anemičen in ne dela rdečih krvnih telesc, zato odmre.
Škrlatinka je v bistvu angina z izpuščajem. Torej prav na plod nima nobenega vpliva in odrasli ne dobijo škrlatinke ampak streptokokno angino. V vsakem primeru ni neke hude panike. V stanovanje se ravno ne moreš zapret.
Jaz delam na otroškem dispanzerju in me vsak dan bolj ali manj napljuvajo, pa sem na začetku full paničarla, pa se mi je naša P samo smejala. No zdaj sem nehala:)))
Pa evo, pride dragi domov in že...kaj pa to, pa to.. pa to..kje pa je to, pa tisto...pa on bi se pogovarjal....če je on na računalniku in jaz samo pogledam v njegovo smer je pa vse narobe...uh grrr...
Grem šaltat TV, to ga najbolj razkuri:))))