IZVIRNO SPOROČILO: srečki
Zalenka....saj na NS ne pokaže vsega, sorry ne mislim pametovati, ampak v moji prejšnji nosečnosti je bilo na NS vse krasno in otroček ni preživel do MF. NS predvsem pokaže tveganje za downov sindrom...no je res, da se vidi še marsikaj, ampak garantirati ti pa ne morejo, da boš donosila zdarvega in živega otročka. Drugače pa držim pesti, da te preneha glava bolet in seveda vse naj naj tvojemu dragemu.
srečki ni bilo mišljeno, da vse vidijo in da je karkoli lahko garant za zdravega otroka. žal v nosečnosti ni nobenega garanta. Tudi po morfo ne. Marsikaj se lahko zgodi tudi pri porodu. Kdor želi 100% garant bo težko shajal z nosečnostjo, z otrokom potem ap še težje. Tudi izvidi iz bolnic so danes v smislu najverjetneje gre za ...., videti je noramlno .... kar pomeni da nihče več za nič ne garantira.
oja poanta je bila v tem, da sploh delam nuhalno zato da dokaj zgodaj vidimo ali so osnovne funkcije razvite, ki omohočajo (ne garantirajo) preživetje otročku. Ker kot sem napisala osebno ne bi mogla it delat splava v 20 ali več tednih. Roditi mrtvega otroka je pomoje ogromna preizkušnja v življenju in si želim, da ne bi bilo nikomur treba it čez to.
No za amnio pa jaz nisem iz preprostega razloga (če res ni ne vem kaj), ker je amnio invazivni poseg in je mislim da 1,6% možnosti za splav zaradi amnio.
Velika večina jih poudarja samo downov sindrom. No dejansko na NS ni samo za downa, ampak še za dve drugi kromosomski napaki, ki imata veliko hujše posledice kot downow sindorm a ju ej veliko manj in se ju zato manjkrat omenja. Sem pa mnenja, da se "drugačni" otroci rodijo prav posebnim staršem. In jim dajo, njimin sorojencem zelo veliko v življenju, zato em včasih zaboli, ko kdo z najmanjšim sumom na downa takoj pomisli na splavitev. Vem da takšno življenje ni lahko, a če poslušaš starše teh otrok in preživiš kak trenutek z njimi, vidiš da so te družinemnogo bolj povezane in starši mnogo bolj ponosni - no marsikdaj. In če je nekomu dano da ima otroka s posebnimi potrebami, mu je to zagotovo dano in je še kako sposoben skrbeti zanj.
Upam, da ne zamerite. Sem se malo razpisala.
Saj vem da mnoge razmišljate enako in ni bilo mišljeno kot kritika nekoga, ki razmišlja drugače. Hvala bogu da smo si različni - tako edino je svet zanimiv in raznolik.