Dr. Knowitall,
. Veliko sreče v februarju.
IZVIRNO SPOROČILO: skrivnost
aja, pa še eno vprašanje... za tiste, ki ste že bolj stare borke na tem forumu..
ali folno kislino jest skos ali ste kaj prenehele?
Jaz jo jemljem že od maja 2010. Vmes sem jo nehala samo za slab mesec, ko sem imela laparoskopijo. Razmišljala sem sicer, da bi jemala samo od O do M (kot je dejansko potrebna), ampak ziher je ziher. Imam pa Tifol. Okvara je dokaj redka, ampak ne bom tvegala, če lahko kaj naredim glede tega. Ena naših bivših sobork tukaj je imela UPN zaradi spine bifide (ta mesec pričakuje zdravega otročka). Drugače pa itak, da folna ne pomaga pri zanositvi. Z Wikipedie:
"Nosečnost
Vnos folne kisline je pomemben za ženske, ki zanosijo. Raven folata v krvi nosečnice pade zaradi povečane sinteze rdečih krvnih celic v prvi polovici nosečnosti in zaradi zahtev ploda v drugi polovici. V prvih štirih tednih nosečnosti je folat potreben za pravilen razvoj možganov, lobanje in hrbtenjače. Ob pomanjkanju folne kisline se zarodkova nevralna cev ne zapre pravilno. Posledice tega so okvare v hrbtenici (
spina bifida), lobanji in možganih. Dokazano je, da jemanje 400–600 mikrogramov folne kisline na dan od časa tik pred zanositvijo do tretjega meseca nosečnosti zmanjša tveganje za nastanek omenjene nepravilnosti."
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.