IZVIRNO SPOROČILO: camino79
Imam pa drug problem...spanje v posteljici.
Kje spijo vaši otroci? Najina zaspi v svoji posteljici le, če je smrtno utrujena...vsake kvatre enkrat...sicer poleg mene, obvezno ob dotiku kože (vsaj jošk), v najini postelji.
in če jo odložim v njeno, jok, sledi hranjenje, podiranje kupčka - ki nama vzame vedno fuul časa in energije - pa novi poskus posteljice, in jovo na novo.
Meša se mi.
Kako naj jo navadim na njeno posteljico??????? Naj jo pustim jokati (kričati)? Ne morem...
Naša tudi protestira, če jo damo še na pol budno v posteljico pa ji ponudim dudo in jo držim njenih ustih, dokler je ne prime pa čeprav bo potrebovala 2-3min za to.. Potem ne ve več kaj bi, vmes se joče z dudo v ustih in jo potem prime in začne vlečt, vmes neki stoka, ma jo duda pomiri in omaga v 5min.. Vmes jo božam narahlo po glavici in ponavadi deluje.. Če pa ne deluje, jo pa pustim, da se malo zjoče (ponavadi ne traja več kot 5-10min), ker jo tudi jok malo utrudi in potem zaspi..
Jaz je nikakor ne bi ponovno hranila, ker otrok ne potrebuje npr. na 1h hranjenje.. Še posebno, če se je prej že pošteno najedel..
Ker tako boš lahko delala v nedogled in če je sedaj ne boš navadila na njeno posteljico, je ne boš nikoli..
Moja kolegica ima zaradi tega tašne probleme pa je tamala sedaj stara že skoraj 4 leta..
Naj reče kdo akrkoli, ma jaz se ob otroku v svoji postelji ne bi mogla pošteno naspat, ker bi morala skozi bedet, če se je tamala kako obrnila in da je ponesreči v spanju ne udarim (ker v spanju, še posebno, če kaj sanjaš je vse možno)..