IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Na pediatrični kliniki dela dr. Barbara Gnidovec Stražišar, ki ima po novem tudi evropsko licenco za zdravljenje motenj spanja pri otrocih, pa naj vas P tja pošlje, ali se vsaj z njo posvetuje, predno vam to predpiše.
Poznam. Sem ji pisala mail, še jeseni, ko je bilo res najbolj kritično obdobje tistih nočnih mor, nezmožnosti ga uspavati, med morami pa zbuditi itd... Pa sem kasneje izvedela, da je trenutno na porodniški. Sej ne vem, jaz sem zelo zadržana do takih "instant rešitev". Sicer pripomba naše razvojne, da nimamo spalne higiene, mi ne gre skupaj. Ker s tamalim ta naš red čisto lepo štima in otrok nima težav za zaspat. Ampak s tavelikim pa ne gre in ne gre in je v 90% borba, jok,... preden zaspi. Pa že od prvega dneva delava z obema enako.
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Kakšen pa je izkupiček diete? A se pozna ali ne? Jaz bi gledala predvsem to. Testi niso 100 % zanesljivi. A celokupne imaste do 10?
Izkupiček diete (na dieto sem dala oba) = nobenih bruhanj kislega uro ali dve po obroku. Tamali ima še občasno smrdečo drisko, ampak ker smo imeli te 4 tedne virozične, ne moram zagotovo trditi, od česa driske. To glede kakcev bom lahko ocenila po mojem v prihodnjih tednih (ČE bomo zdravi). Tavelik pa nima več AD po glavi. Morda slučaj, ali pa tudi ne.
A pol imaste v bistvu dieto za refluks od začetka? No, saj tudi tu marsikaj zagode...
Za refluks mi niso dali nobene diete. Sem izrecno spraševala, sploh za razna "težja" živila, npr. jajca, kislo sadje, itd... Pa so mi rekli, da posamezno živilo nima veze z refluksom.
Zdaj v tem zadnjem izvidu piše takole:
Distalni požiralnik: Oesophagitis chronica levis verisimiliter e refluxo (stopnja 1c)
Proksimalni požiralnik: Oesophagitis chronica levis verisimiliter e refluxo (stopnja 1a) Histološka slina ni diagnostična za celiakijo.
Celokupni IgE 15 kU/L
Specifični IgE za mleko pod 0,35
Jaz kljub temu vztrajam pri brezmlečni dieti. Tudi pšenico sem izločila (glede na bioresonanco), čeprav zaradi živil iz pšenice nisem nikoli zaznavala kakih težav. Ma mi ni težko še to izločit, nič ne bosta zamudila, če ne bosta jedla običnega kruha in pašte...
Torte jaz jih delam sama. Rada kuham in pečem.
Jaz isto. Ampak nimam energije in si ne vzamem časa, da bi brskala po netu za recepti za torte brez mlečnih izdelkov in še brez pšenice... Sem se sjetila, da imajo v LJ Zvezdi vegansko čokoladno torto. Jo bom šla probat in če je užitna, bo letos kar ta RD torta. Zdaj, ko pravzaprav ne bomo praznovali, je tako skoraj nepomembno, ali torta sploh je. Samo za potrebe fotkanja za spomin bi bila lahko tudi gumijasta
< Sporočilo je popravil cilla -- 14.12.2012 12:39:40 >