IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Imam pa novi problem, ki me spravlja ob živce. Sedaj ko je mali bil bolan, sem mu mogla nekaj krat dati svoje mleko po flaški ker ni mogel vlečt pri meni zaradi zamašenega nosu. Danes pa se mali noče večt dojit. Če mu ponudim dojko se začne dreti kot jesihar in niti pod razno noče začet sesat. Sem čisto obupana, ker prvega sem dojila eno leto in tega bi tudi rada. Ima katera kakšen nasvet kaj naredit. In tiste ki dodajate, kako je pri vas. Ni potem pri dojenju nobenega problema?
Zna bit problem, ker ugotovijo, da po flaški hiteje teče.
Pri naši večji kakšen mesec ni bilo problemov, se je preko dneva dojila, zvečer pa sem ji dodajala AM. Ko sem pa zbolela za hudi trebušno virozo in sem bila dehidrirana in sem skoraj v celoti izgubila mleko, je mala nekaj dni dobivala samo AM in potem se ni hotela več dojit. Je bila stara že 5,5 meseca in tudi jaz nisem bila zelo vztrajna. Sem si še nekaj časa črpala in ji dajala po flaškici, nato je pristala na AM.
Tvoj je še mali, tako, da imaš več možnoti, da se bosta spet dojila, čeprav boš se morala portudit. Jaz ti predlagam naslednje:
- pristavi ga k prsim, preden se do konca prebudi,
- poskusi kakšne druge položaje dojenje (naša mlajša je imela ene fleše in se nekaj časa ni hotela dojit v naročju, če pa sem jo dala na posteljo in sem se sklonila nad njo, se je dojila

),
- nali si v flaškico mleko in si ga zlivaj po dojki med dojenjem, mogoče bosta malo mokra, a bo primil, ker bo bolj teklo,
- daj mu flaškico, samo da zagrabi, potem pa ga pristavi k prsim,
- lahko si nabaviš tudi to
http://temp7.element.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=3579&detailID=14736&segid=&ime=MEDELA_SISTEM_ZA_HRANJENJE_SNS_%28Supplementary_Nursing_System%29 (moji svakinji je pomagalo, ko je bila v podobnem položaju kot ti).