dobro jutro!
mi smo tudi vsi doma. solidarno stavkamo.
ronja (pa mistica tudi) jaz sem haji sešila tako cunjico s trakci pri strani. tukaj je podobna. veliko lepša od moje sicer. jaz sem vzela koščke različnega materiala, sešila skupaj, zašila v blazinico z malo pene vmes in všila ob straneh štiri trakce - dva res okrasna trakca, dva pa tulca z peno noter. ta tulca sta kar podobna prstku in se ju da fino dat v usteca namesto palca
. pa celotna zadeva je dovolj lahka, da jo sama drži in obrača. sem zelo vesela, ker ji je moja igrača dejansko všeč.
uvajanje gh
mi gre na živce, ker je pri vsakem otroku bilo drugačno navodilo in vedno teče smer pogovora v tej smeri, kako otroku škodiš, če ne ravnaš po sodobnih smernicah. ma
pa smernice, ki so se v petih letih že vsaj 3-krat spremenile. a temeljijo na znanosti ali na ugibanju? pa patronažna mi je že prvič rekla, da patronažne nimajo skupnega združenja in zato ne skupnih navodil - če sem jo prav razumela
v glavnem, jaz bom uvajala po svoje. na tem pregledu bom videla, kako haja napreduje v teži in se potem odločila. sicer pa se nagibam k temu, da bomo 'počasi začeli. če bo znala pogoltnit prav, če ne poskusimo kasneje spet, dokler ne bo znala. drugače pa že gleda hrano in jo zelo zanima. to je prvi znak, da je otrok zrel za dodajanje. potem najprej sadje - jabolka, hruške in zelenjava. kuhano. potem pa vse ostalo. ne bom dala medu, mleka (mlečne izdelke pa ja) in jagod do 1 leta. in to je to.
pa ne bomo kupovali samo eko, tudi kakšna kašica bo padla sem in tja, sploh na sprehodih. zbirali bomo sezonsko zelenjavo, ribe bo poskusila na morju. po zdravi pameti torej. pa še glede strašenja pred sladkim sadjem in sladkim nasploh. prvemu sem dala najprej jabolko. pa sadje nasploh nisem nikoli pazila. najljubša prva hrana je bila jabolko, korenček in brokoli. sladkega zdaj ne je preveč rad. čokolado poje pol koščka in mi vrne, da ne bo več. drugi je pa sladkosned. po istem uvajanju. tako da ne me
kakšno škodo lahko naredi banana.
no, sem se zdaj razpisala. samo jezi me, da delajo tako znanost iz uvajanja. namesto, da bi enkrat za vselej oblikovali neka enostavna navodila. ok, ali pa vsaj za 10 let.