IZVIRNO SPOROČILO: enkratna
V zakonih je zapisano veliko - doslednost izvajanja je pa drugo (tako s strani države kot zakonodajalke kot strani državljanov).
Ne vem pa, kakšna je relacija tvojega zapisa na debato - razen če te skrbi to, da boš čez 10 let šla v zapor (ko boš po riti klofnila otroka), zaradi 9. člena ZD, kar zdaj - v trenutnih razmerah družbene sprejemljivosti - pač ne bi šla. V tem primeru je tvoj strah sprejemljiv.
Ne vem zakaj govoriš o strahu.....govorim o zgolj o mojih pomislekih glede enega člena družinskega zakona, ki se meni pač ne zdi zanemarljiv.....meni je jasno, da kaznovana ne morem biti, ker pač družinski zakonik ne predvideva sankcije zato....
S tem pa sem želela opozoriti ravno na to nedoslednost izvajanja zakonov......sama lahko rečem, da sem pri tem zelo dosledna in me pač moti nekaj tako na splošno napisanega.....
ta 9. člen družinskega zakonika itak naj ne bi prepovedoval kaznovanje otrok ampak je zgolj stališče države to te tematike (tako zdaj razlagajo)....in za izražanje svojih stališč ima država kar nekaj institucij.....ni zakon namenjen temu, da država izraža v njem svoja stališča.....zakon te pač obvezuje, tako pač zakon običajni ljudje dojemamo.....in Družinski zakonik ima čez 300 členov....torej moram iti zelo podrobno skozi njega, da bom vedela kateri člen je zgolj stališče in pogled države na določeno problematiko in kateri člen je sploh zavezujoč......
In to ustvarja precejšnjo zmedo....in zato imamo zakone, kjer je veliko napisanega in nikoli upoštevanega, ki so sami sebi namen, ker ne predvidevajo sankcij, določbe zakonov, ki jih upoštevajo zgolj nekateri, ki imajo že v svoji zavesti to, da so pošteni, tisti ki pa tega nimajo pa so iznajdljivi....
In s takšnim izražanjem svojih stališč skozi zakon država ne prispeva veliko.....
Moram reči, da sem bila nad družinskim zakonikom sprva navdušena.....dokler ga nisem začela brati in poleg branja še malo analizirati, kaj recimo to pomeni v praksi.....kaj novega in boljšega prinaša.....potem je pa moje navdušenje začelo plahneti....