Kerensa, mene pa tu nekaj zanima.
Pišeš (v drugi temi sicer), da si že prejela novo odločbo o otroškem dodatku. A ni tako, da so prvi na vrsti tisti, ki prejemajo še kakšne druge socialne transferje, konkretno DSP? Sicer je tu še štipendija, ampak kolikor vem iz pogovora s sodelavci, še nihče (pa so večina iz LJ) ni dobil nove odločbe. Je tako ali se motim?
Drugače pa ukrep res ne predvideva krajšanja porodniške, pač pa znižanje nadomestila za nego in varstvo otroka (ki pa bo res marsikoga prisilila, da bo, če bo imel varstvo, šel prej v službo). Govorjenje, da za noben denar ne bi šel prej delat je zato meni precej neodgovorno.
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Doma pač ostane tisti, ki ima nižjo plačo.
Doma ostane tisti, ki želi ostati doma. Ne glede na višino plače. Prav tako gre delati tisti, ki želi iti delat, ne glede na višino plače.
Vse je stvar dogovora med staršema.
Se strinjam, da je to stvar dogovora med staršema. Kot ti nisi koristila porodniške, sem jo jaz obakrat delila z mojim dragim. Ja, najbrž nihče iz altruizma, pač pa zato, ker je to bilo finančno najugodneje. In tako, kot si ti sedaj prostovoljno nezaposlena, hkrati pa koristiš številne druge ugodnosti, ki jih (zaenkrat še) omogoča država (OD in še nekaj), bi druge takoj ukinila oz. zmanjšala, pa je meni malo tako

Četudi pri nas porodniške zelo verjetno ne bomo več koristili, ne vem, zakaj bi se morali iti staršem (ne samo mamam, saj so večinoma tu tudi očetje, a ne

) neprijazno državo. Ja, vem, država je v k...., ampak po drugi strani pa se še vedno porablja denar za druge manj pomembne stvari, za katere tudi približno ne moreš reči, da bo to kaj prispevalo k okrevanju gospodarstva ali drugim lepim željam.
Eh ja, gre res vse v smer, ki ga je opisala že Frodo.

Še bolj žalostno pa je to,da se tega nekatere, ki so vam te priborjene pravice (ne boste verjele, marsikatera in tudi marsikateri se je moral še kako namatrat, da imamo danes (še) to) nekaj tako nepomembnega (večinoma, ker jih itak ne boste več koristile), da bi jih takoj odpravile.

Ma, vem, živel oportunizem, egoizem in privoščljivost....