Tudi jaz se javljam po dolgrem času, moji podatki: starost 29, 2. nosečnost, 1 otrok, PDP 16.12.2012
Punce, ki imate težave s taščami. Sem tudi jaz imela z bivšo, vendar takrat ni bilo otroka in je bilo lažje. Sedaj sem imela in še imam s polovico njegoce družine. Po domače povedano me sovražijo v vseh možnih pogledih. In me ne gane več. Manj jih vidim bolje je. Sem bila od začetka bolj tiho in nisem mojemu nič rekla. Sedaj razčistiva-je delno na moji strani in če nočem it k njim na obisk ne grem in pika. Gresta sama ali pa ne gremo. Sem se prevečkrat že postavila za sebe. Punce kdo se bo za vas postavil? Ve same, partnerji ali kdo? Odgovor veste. Mama je ena sama in tak kot imate ve, jo imajo partnerji tudi, pa čeprav so pravi hudičeki. Žal je to potrebno spoštovati. VENDAR, to ne pomeni, da ste ve preproga po kateri se hodi. Včasih s pogovorom ne gre, ker določeni ljudje ne znajo kominicirati-sploh starejša generacija. Zato ste pa ve tu, da se postavite zase in rečete ne. Če ste partnerju kaj vredne bo znal pravilno odreagirat in neradit tako, da bosta obe strani delno zadovoljni, če ne pa ne. ves te si ustvarile družine, ki bo živela naprej, starejša generacija žal ne bo in ve ste tiste kot mame, da znate rečt ne v bran svojega otroka. Brez zamere, meni ni kraj pameti ne pride, da bi otroka oblekla v oblekco, ki mi ni všeč ali bi se je sramovala, na dogodek kot je krst. če tašča zameri, ne rabi pridet. Čisto preprosto. Veliko je tudi v karakterju ženske in če ste predolgo popuščale in bile tiho bo sedaj toliko težje. Tudi meni vsiljujejo njihovo vzgojo, ki je zelo barbarska in se ne dam. jasno in glasno povem, da tako pa jaz ne in moja hčerka tako ne bo. Od začetka ti srce nabija ko si glasen in se postaviš, pa še tri dni en spiš, potem pa je vsakič lažje. Po pravici pvedano je pri nas sedaj tak, da so raje oni tiho pred mano, ker so vidli, da ne popustim in sem prevem močna. Sedaj ko imava otroka in je drugi na poti imava vse poštimano. To je samo moja izkušnja. Pa da ne bi mislile punce, da vas ne raumem ali da se ne postavljam za vas. Pa še kako se in to tako, da vam poskušam odpret oči, da ste ve ene in edine in vaši otročki največji zakladi in se MORATE upret slabim vplivom. Boste vidle, mogoče boste komaj potem delno spotšovane, ko boste pokazale, da imate tisti JAZ in da ste odločna mama. Upam, da ne bo katera zamerla.