Pozdrav vsem skupaj,
sedaj sem pa jaz malo poniknila - pač sem se morala najprej skupaj sestavit... Trenutno sem na službeni poti v Italiji in še dobro da je vikend - sem spala 12 ur skupaj, kot da bi rabila nadoknadit vse za nazaj... Kakorkoli, glede otrdevanja, je ena napisala da se ji to dogaja v mirujočem položaju -jaz sem na istem in ugotovila sem da proti temu magnezij ne pomaga (spijem več kot pol litra donata na dan zaradi zaprtosti) ampak da najbolj pomaga hoja. Dober dolg sprehod (sama sem včeraj šla na dvakrat pol urno hojo po mestu - od hotela do kraja sestanka in nazaj) in zadeva je bila neprecenljivo blagodejna... Tako da tak daljši sprehod čakam komaj čakam tudi danes...
Glede službe, mi je uspelo se pomiriti ampak me je moj moral dobesedno zvleči stran od računalnika in prisilil v ležanje, potem je bilo bolje... Sedaj pa itak, elam na poročilu, vendar z zavedanjem, da takoj ko bo zaključeno zaprosim svojo g. za bolniško (in me ne bo čisto nič sram v smislu, izkoriščevalka države). Ker se mi preprosto ne ljubi na tak način delat - mislim, eno je, da več za naprej zadolžitve, nekaj čisto drugega pa če te šef zapsihira še preden je zunaj svetlo in ti postavi nek popolnoma nerealen rok izvedbe. Mislim, kot da si lahko privoščim delat 12 ur na dan.
To je sicer v naši firmi kar praksa, ki se je obnesla, dokler sem bila neporočena in nenoseča... Mislim, pa da šef še ni preklopil na to novo realnost
O porodu v PO - ko sem napisala naravni porod sem imela v mislih porod, ki se zaključi skozi luknjo ki je za to predvidena
, glede EA pa ta ista kolegica ni bila preveč navdušena oziroma je ni tako zelo hvalila, kot jo nekatere - ko je čisto na koncu potrebno da najbolj boli, je rekla, da vseeno boli... Je pa res da je odvisno od tega koliko si psihično pripravljen in koliko sam prenašaš bolečino.... Glede Postojne in naravnih porodov še to - zalo neradi se odločajo za carski, zato tako nizek odstotek, sem pa mnenja, naj mi ga raje naredijo kot da bom se matrala ene 20 ur rojevat.... Drugače pa glede osebja, pa same pohvale, to itak...
Aja, pa še o šoli za starše.... Jaz sem ful razočarana, ker sem res mislila da nam bodo kaj uporabnega/strokovnega povedali, pa sem na koncu ugotovila da si je vseeno kaj dejansko kredibilnega potrebno iz kakšne knjige prebrati... Do sedaj sta bili uporabni dve predavanji in sicer o porodu - kjer je predaval predstojnik porodnišnice v Šempetru (na zelo strokovnem nivoju) in zadnjič ko smo imeli dihalne vaje (ko nam je povedala kako dihat). Drugo pa je vse bolj po domače s predavateljico, ki gleda na uro in knomaj čaka kdaj bo konec...
O telovadbi pa tako, jaz bom prviš šla v naš ZD drugi ponedlejek, ko bom že doma (v Ita bom do srede), zadevo vodi fizioterapevtka in vsako obravnava individualno, ker pomeni, da pregleda tudi trebušne mišice, kot je zapisala Minnca, da jih obravnavajo na DIF-u. Konec koncev mi je v interesu, da se mi po porodu trebuh povrne v original obliko
Torej, punce, bodite dobro in pogovarjajte se s svojimi podnajemniki, da bodo poznali vaš glas če dobra dva meseca
Mimogrede, ali je katera opazila, da se otroček odziva na očka? Moj začne v trebuhu poskakovat ko se mož vrne iz službe... Sem opazila da to začuti in počne ne glede na to ali je 18 ali 2 zjutraj... Jp, tudi ob 2h zjutraj se zbudi, ko pride moj domov....
Lp