IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_
pikice- naš jih ima po celi glavi, trbuhu, hrbtu in rokah do komolcev. Ponavadi tako malih ne testirajo če se dojijo. Mamica mora na dieto brez mleka in mlečnih izdelkov in jajc in jajčnih izdelkov...našga so testirali predvsem zato, ker je tudi starejša alergik drugače ga ne bi.
Evelin jih je imela podobno, razen ne po hrbtu, samo si ji zginile ko sem ji začela mazat kremo (kortikosteroid), imajo pa belo pikico na sredini kot mozoljček. Problem je bil, da se ji je vse tako "vnelo" ali kaj, da je imela te mozoljčkaste dele vse pordele, niso bili več posamezni mozoljčki, ampak vsi združeni v take grozne rdeče fleke.
Sem tudi vprašala obe pediatrinji, ki sta jo pregledali (sva šli 2x ker prvič je dobila bolj blago kremo, ki ni pomagala) ali je možno, da je kaj kar sem pojedla ali pa alergija, pa sta obe rekli, da ne
Sem tudi vprašala, če je boljše, da vseeno pazim, kaj jem, pa sta rekli, da ni odvisno od tega, da gre za kožo, ki ni zrela in se čisti od hormonov
A pri alergiji tudi pomaga mazanje s kortikosteroidom? Jassika sem komaj zdaj prebrala, da te čaka še ena abrazija

Ma kako so lahko tako šlampasto sčistili, da je ostal še en košček notri? Joj, ma kaj ne moreš prosit svojega ginekologa za napotnico za klinični center? Se ne spoznam dosti na te zadeve, ampak sem enkrat nekje brala, da lahko vsak pacient sam izbere ali bo šel v najbližjo bolnišnico na poseg ali v UKC, edino da stroške prevoza si mora pač sam kriti in nima pravice do povračila stroškov prevoza.
Ursonok nespanje zna res bit res zaradi prebavnih težav...pri dečkih itak so bolj izrazite. Pravijo, da se otroci s krčki in prebavnimi težavami full umirijo na zraku, na sprehodu...Tako je bilo tudi pri mojemu ta prvemu, samo da si šel z vozičkom čez prag je že bil mir. Več ko smo bili zunaj, bolj je bil miren in več je spal. Tako da sem ga največkrat dala spat kar v vozičku na balkonu pred hišo in potem pustila voziček zunaj, odprta balkonska vrata, da ga imam na očeh, sama pa notri pospravljala, kuhala, gledala TV itd.

So me najprej sosede malo čudno gledale, potem pa so se navadile.
Ta druga pa je ravno obratno, zunaj na sprehodu rabi kar en čas, da zaspi, pa malo časa spi, se skozi zbuja. Zgleda da ji najbolj paše mir, tako da jo dajem spat v spalnici - najlepše zaspi v svoji košari. Očitno ji paše bit sama v tem svojem kotičku
Kako pa je bila tvoja Agatka, ko je bila dojenček? Kje in kako ji je pasalo spat? Sta si glede tega podobna z Abelom?