Ojla,
danes sva imela že drugi pregled pri pediatrinji, spet same pohvale, super pridobiva na teži in višini, kravice pa pase, kot bi bil star 3 mesece in ne komaj 2.
Arwen_84
A ima kera izkušnjo s temi ring slingi? http://www.mayawrap.com/ Naša ni šans da je v kengurujčku...pa sploh se mi zdi, da klampasto sedi noter (še prezgodaj) čeprav je tisti za novorojenčke...P abi ta sling kupla, ker je postrani lahko....magari rabljenega, da nebo taka škoda, če ji nebo pasalo...
Na mojskratek si jih lahko za majhen denar izposodiš za en teden, da ne boš kupovala, če ji ne bo všeč. Jaz sem svoje dobila v uporabo od prijateljice, sicer bi si jih pa pred nakupom zagotovo izposodila.
Dojenje:
Moj dostikrat protestira, če ga joška zaliva. Včasih se mu prav zaleti in je potem malo presenečen/užaljen, ampak ko neha ful tečt, spet zagrabi in poje do konca. Se je pa navadil, da če teče preveč, se enostavno odmakne in počaka neha "špricat".
Podobno kot je opisala
CAC se je dogajalo tudi meni, predvsem v prvem mesecu, zvečer. Je mali ful protestiral, meni pa ni bilo nič jasno. Včasih je pomagalo, da sem spremenila položaj dojenja (iz stola sem šla dojit leže), včasih je bilo treba podreti kupček... V glavnem probala sem vse živo, na koncu se je izkazalo, da so bili krivi krči, nepodiranje kupčkov in neudoben položaj ko sem ga dojila sede (ko sem začela uporabljati blazino, je bilo ful boljše).
Tleskanje, pokanje med dojenjem - pomeni da ni dobro zagrabil(a).
ada glavno, da pridobiva na teži in da sta zadovoljne. Samo pripombo imam... Napisala si, da tvoje mleko ni bilo dovolj hranilno. To NE more biti res. Pripenjam link:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1984013 Dodajanje drugih tekočin - dokler se otrok izključno doji, kolikor vem tudi poleti in pri višjih temperaturah, dodajanje tekočin ni potrebno.
Ovnica8 - hvala za info o pedokinetiki. Sliši se zanimivo, mogoče bova celo šla.
Nemirno spanje - ravno včeraj sem brala (pa za prmej ne vem kje, mislim da na MON) da dojenčki večinoma dremajo in se zato pogosto zbujajo - dogaja se npr. da otrok na videz zaspi, ga damo v posteljico in se zbudi čez 10 min ali še prej. V enem dnevu pa so sposobni samo 2 obdobij globjega spanca.
Oblačenje - Tanek bodi z dolgimi ali kratkimi rokavi (odvisno od vremena), čez tanka majčka z dolgimi rokami in hlače. Če greva ven zjutraj/zvečer ko že zahladi, dobi še jopico, sicer pa ga načeloma pokrijem in ga potem med sprehodom večkrat potipam. Če mu je vroče se slačimo, če zebe pa pokrivamo.

Po sebi se žal ne morem ravnat, ker sem že od aprila v japonkah in čisto poletno oblečena.
Takole, oblaki so šli mimo, zdaj pa šibava ven, dokler je še sonček.
Uživajte!