Tale tema se je razvila točno v smer, ki potrjuje, da bi bilo treba ukiniti razvrščanje v dohodkovne razrede pri otroškem dodatku, plačilu vrtca, subvencijah malic, štipendijah. In to samo zaradi slovencem tako ljube FOUŠARIJE.
Če bi vsaka družina dobila dodatek za preživljanje prvega otroka znesek x, drugega znesek y... ne glede na to, kakšen je finančni položaj družine, če bi bilo plačilo za vrtec enako za vse... Veste koliko bi bilo manj takih razprav in koliko manj goljufij, koliko manj foušarije.
Moja teta, ki je socialna delavka in je pred leti še delala dodeljevanje socialnih pomoči, je enkrat izrekla nekaj, kar imam jaz vedno pred sabo: 'Socialna pomoč in sociala je za ljudi, ki se ne znajdejo, da bi si uredili zaslužek za preživljanje. Ne pa da je nastala socialna pomoč dostopna tistim, ki se znajdejo, da jim ni treba delat.'
Jaz vedno razmišljam, da si moram za svoje preživetje in preživetje moje družine zaslužiti sama, skupaj s svojim možem. Nikoli ne razmišljam, da je nujno, da mi država daje neke dodatke, da bomo lahko preživeli. Nasplošno se pa ne oziram na to, koliko sosed/sodelavec... zasluži, za kaj on porabi ta denar, koliko ima minusa, dolga ali pa ne, še najmanj pa koliko zaradi tega več dobi ali mogoče kdo še zgoljufa od države. Ker to je pa najbolj primitivno razmišljanje in to meni ni zdrava kmečka pamet.
In tudi mi smo ravno zaradi upoštevanega premoženja prešli ravno en razred višje. Ampak mi se bomo pritožili za nepravilnosti, ki so se dejansko zgodile, zaradi tega, da je čim večja povratna informacija, kje sistem ni pravilen, za dobro tistih, ki imajo manjše prihodke.
Sicer si pa pridelano premoženje štejem v čast, da smo z denarjem, ki ga prislužimo uspeli nekaj narediti. Če ne bi razmišljali tako, kaj bi si mislili uspešni podjetniki - kaj smo tako neumi, da gradimo svoj uspeh, če smo pa potem oškodovani pri plačilih vrtcev, davkov... če ne bi delali, bi pa lahko prejemali socialne prejemke...