Danes sem bila na CSD, da dobim pojasnila iz odločbe. Dobila sem naslednje odgovore:
1. podatke o dohodkih vseh družinskih članov dobijo uslužbenke na csdju od DURS in jih ne smejo spreminjati, razen pri preživnini. To je zelo velika napaka. Uslužbenec na csd vidi, da so podatki nepravilni, a jih mora upoštevati. Prejšnja leta ni bilo nikoli problem s pridobivanjem podatkov, torej s pritožbami moramo prisiliti sistem, da bodo upoštevali pravilne dohodke, pa čeprav pridemo nazaj na sistem, kjer v vlogi sporoča, kakšne dohodke smo imeli v letu, ki se bo upoštevalo.
Zato prosim vse, ki ste dobili odločbe, kjer so upoštevani podatki iz leta 2009, da se pritožite.
2. tudi podatki od GURS so v odločbah taki kot so in jih uslužbenec na CSD ne more spremeniti, kolikor sem videla izpisek iz gurs, niti ne vedo, kaj predstavljajo številke parcel. Torej tudi tu se ne dajte odpravit, da tako mora bit.
3. glede prihrankov na transakcijskih računih pa stanju, ki ga dobijo od bank, odštejejo zadnji periodični priliv - plačo. Tudi to imam namen dopisati v pritožbo z razlago, da lahko dokažem, da so bili vsi prilivi na računih iz naslova plače in prenosi med računi.
Mi je pa rekla svetavalka, ki mi je izdala odločbo, da bo moja pritožba odšla na ministerstvo, kjer naj bi se na odgovor čakalo vsaj 2 meseca. Pa seveda je dodala, da naj le napišem pritožbo, da z njo ničesar ne morem izgubiti.