Spelamohar in Tam45 čestitke za vajina sončka
Natka28 me veseli, da tako lepo napredujete.Nič hudega, če boTaj še nekaj časa v porodnišnici, glavno je, da mu gre dobro.
Ja, michelle ima prav, tudi Mamaja je rodila
. Včeraj je na svet prijokala najina Iva, dolga 53cm in težka 3290g.
V nasprotju z veliko večino marčevk moj porod ni bil lahek, ampak maratonski, saj sem rojevala 14 ur. Na amnioskopiji so namreč ugotovili, da imam zeleno plodovnico, kar pomeni, da otroku ni dobro, in so me poslali rodit. Problem je bil, ker sem imela še 4cm materniičnega vratu, ki se ni in nihotel skrajšat in zmehčat, pa nič popadkov. Pa mehurja mi niso mogli predret.... Skratka, moje telo je bilo povsem nepripravljeno. Dali so mi umetne popadke, ki sicer niso bili neobvladljivo močni, a po toliko časa te čisto izčrpajo. Vmes so se zdravniki žeodločili, da mi naredijo Cr, če bo po 11 urah popadkov še vedno porcija. In potem so se stvari končno začele obračat na bolje, frdamana porcija je po 11 urah šla, jaz pa sem se lepo odpirala. Težava je bila le v tem, da je meni po toliko popadkih že zmanjkovalo moči, pravi porod, kot ga ima večina, se je pa šele začenjal. Po nasvetu zdravnikov sem požrla svoja načela in se odločila za epiduralno analgezijo, da bi vsaj imela moč za rodit, ker sem se zaradi utrujenosti že izgubljala. Potem je šlo dokaj hitro, ker sem si opomogla in sem se do konca odprla in rodila v treh urah. Da ne bi bilo prelahko, mi je še kos posteljice ostal v maternici in so mi ga morali pobrat ven. Skratka ludo i nezaboravno, zdravniki, ki so se včeraj ukvarjali z mano (štirje), so mi danes čestitali za vztrajnost. Vseeno se je splačalo, se sploh ne morem nagledat najine pupe
Obe z Ivo sva dobro, le zaradi težkega poroda in očitno okužene plodovnice sva danes obe priklopljeni na antibiotike, ki nama tečejo v žilo.Mala je še pred mano osvojila dojenje in če bo še naprej tako, bom presrečna
V glavnem, tistim, ki ste še ostale, želim čisto drugačne porode,hitre in nekomplicirane, take kot jih jeimela večina...