Dober vecer aprilcice
Jaz sem dan zacela pooocaasi. Tak nekje do dvanajstih sem se spravila iz pizame pol pa predpocitnisko ocistila kopalnico, wc in kuhinjo. Potem sem se pa v mesto spokala. Sem nabavila se eno lepo jopico pri H&M, da me v Sloveniji ne bo zeblo. Dan je bil cisto siv in zalosten, upam da bo jutri kaj bolje. Se mi zdi, da ko se tu jutro nardi z meglo, se potem ta megla povsod razleze in je zelo neprijetno.
Ko sem prisla domov, me je macka razveselila z bruhanjem.. Menda je drugic v letu in pol bruhala pa se to ravno zdaj, ko greva. Grrr.. Na sreco zgleda, da se je mogla znebit samo kepe dlak, kar se se nikoli prej ni zgodilo, zdaj pa ze veselo papca dalje in uganja norcije. (Ravnokar sem ji morala povedat, da palacinke v kuhinji res niso za njo...
Je ze imela namen skocit na pult in si jih poblizu ogledat, jaz pa dobim alergijo ce macka po kuhinji skace..).
Zobobol se tudi umirja! Morem potrkat.. uporabljam propolis, enkrat na dan si usta sperem z ustno vodo (sicer baje da ni najbolj priporocljiva, ampak mislim, da bo dojencek na slabsem, ce bom jaz cel cas sitna) pa seveda pridno scetkanje in nitkanje. Te dlesni so res boleca zadeva.
Tippi: Me veseli, da si se nam oglasila. Za novo leto ti pa zelim predvsem veliko pozitivnih misli in veliko lepega. Bom konec decembra mislila nate, na tvojega M in tvoje najdrazje.
missMac: Joj, take novicke pa mislim, da si nobena ne zeli prejeti. Drzim pesti, da bo tvoja pikica uspesno prestala vse, skupaj z mamico seveda.
NiNiBo: Sem videla za Prenatal ja.. Nisem bila ravno navdusena nad njihovo ponudbo nosecniskih zadev, ceprav se mi zdi, da je to taka stalna 'tema' pri vseh noseckah za vecino trgovin.
Za dojencka bova pa v januarju kupovala. Ti iz izkusenj povem, da se cene na razprodajah po novem letu se dodatno spustijo. Tu se grejo potem tisto zaresne razprodaje, ne tak ko v Sloveniji, ko pridejo do 50% pa konec. Tu najdes stvari potem do 70% ali 80% znizane pa ne samo z napako, ampak cisto normalne.
Ponudba baby stvari pa je povsod velika, vsaj meni se tak zdi (v Sloveniji se nisem bila odkar sem noseca hehe). Imam pa Prenatal zaenkrat skorajda za vogalom, tako da se bom po novem letu ziher kaj tja vozla hihi.
V Groningen ste sli? Jaz sem tja hodla na tecaj nizozemscine. Lusno mesto, meni so zelo vsec tiste majhne trgovinice, ko res take fine stvari noter najdes.
Si ze imela posvet s kraamzorg? Mi ga imamo v januarju.
Kako se bosta pripravljala na porod? Midva sva sicer razmisljala o Samen Bevallen, pa je na koncu moz rekel, da je bolje, da grem na jogo, ostalo pa bomo ze. Sem se kr strinjala, ker nase babice res veliko povedo in imamo konec januarja tudi eno skupno predavanje o porodu in kasneje se dodatne posvete.
Dobrodosle vse na novo! Kak se bote v Sloveniji guzvale hehe! Jaz sem ravno vceraj dobila klic od gospe, ki vodi jogo za nosecnice. Me je vprasala, ce bi se zelela prestaviti v sredino skupino, da je baje ponedeljkova polna. Ocitno bo tukaj pomlad tudi dojenckasta
.
Kar se zimskih zadev tice, jaz sem si kupila plascek, ki je sicer v osnovi nosecniski in se zapira samo cez prsni del, spodaj je pa bolj na siroko narejen. Ga bom se lahko nosila tudi naslednje zime, tudi ce ne bom noseca. Glede nosecniskih stvari pa sem do zdaj kupila: dvojne hlace (vec ne mislim), dve majci (po moje, da si bom se kaksno omislila), dva modrca (to bo skor ziher treba kaj vecjega..), ena jopica in plascek. Ostalo pa bom obicanje stvari porabila.
Vozicki: Midva sva vzela Mutsy Evo model. Eden izmed razlogov je bil ta, da je bil na razprodaji oziroma sva zraven dobila se avto stolcek in dnevni pocivalnik (ki ga sicer verjetno ne bi kupovala). Meni je bilo vazno, da ima stiri kolesa, ker mi trikolesniki nekako ne sedejo pa se tak nestabilno mi delujejo. Pa velika kolesa.
Kolikor sma ga uspela preizkusit, je super. Jaz ga z eno roko sestavim, za razstavit sicer rabis dve roki ampak je tudi zelo enostavno. Ni najlazji pa tudi ne najmanjsi, ampak je sportni del kar precej velik in se ga da fino poleci in ga lahko tudi v nekaksno zibko nardis. Se mi zdi dokaj uporabno, predvsem, ko preides iz kosare v sportni del. Kak se bo pa v praksi obnesel pa ne vem.
Zeliva si pa tudi kengurujcka oziroma ruto oziroma nekaj, v cemer bova dojencka nosila. Ima katera kaksne izkusnje s tem?
Rada bi nekaj, kar bi bilo primerno tudi mogoce za malo vecjega otroka, ne samo za novorojencke... Pa da ne obremeni hrbta, ker moram to tudi paziti.
Lep vecer vam zelim, jaz cakam moza, ki prihaja z vlakom in danes imajo danes tezave.