NO, da se končno javim malo na daljše ... :) S svojo porodno izkušnjo ...
Z miško sva doma in se imamo super! Big sister jo je super sprejela, tako kot smo pričakovali, ker je res težko čakala, da dobi sestrico ;)
Kar pa se tiče poroda, je zgledalo takole ...
v soboto, 30. 3. itak že vsa naveličana (ker sem bila en dan čez rok M, čeprav sem uradno na UZ imela rok šele 5. 4.) sem se sprijaznila, da je lahko dete notri še cel teden, ker ima vso pravico ... in sem kar malo lažje zadihala in se dogovorila z mami, da pridemo naslednji dan knjim na velikonočno kosilo ...
Popoldne smo pa odšli k nečakinji na praznovanje 18 rojstnega dne v Portal ... sej mi ni blo, pa vse mi je blo odveč, samo želela sem, da čas mine ... in smo sedeli in se pogovarjali, vmes ša itak 100x wc ... ker sem pred tednom dni slišala, da rdeče vino pospeši zadevo, sem si brez slabe vesti naročila 2dcl refoška in ker drugače ne pijem, se me kr prijelo haha ... pojedla torto in čakala, da se ostali spomnejo, da bi šli domov (skušaj v avtu smo bli s tašči in tastov in možek in hčrkica) ... kolegica me še heca, naj se najem torte, kaj pa če grem rodit, pa nisem mogla več kot pol kosa vase spravit ... pa dej rodit, kje pa!
Ob pol polnoči meni nekej priteče ... in si mislim, pa kaj zdja a ne morem lulanja zadržat al kaj ... in grem na wc, pridem nazaj in spet malo in spet wc in sem začela sumit in rečem možu (da se nekaj dogaja al lulam al pa mi odtega voda ...) .... vmes se tača spomni, da grmeo domov, ker sem jaz videt utrujena, pa rečem sej ni panike, smo še lahko (sem si hotla dat čas, da vidim, kaj se bo zgodilo, če sem ravno v LJ, da se ne vozim domov 20km pa potem spet nazaj ... nisem pa nikomur povedla, ker potem bi bla cela žlahta na trnih ...) in smo ostali še malo in meni se je kr malo ulilo sem bila mokra skoraj do kolen, samo se pri črni trenirki ni videlo in sem rekla gremo ;)
v avtu sem pa povedala, da jih mož pelje domov, potem pa mene na kontrolo, pa da vidimo ... in mož pelje in ni bila minuta, ko se meni ulije in rečem mož na prvem semaforju obrni in v P :)))) potem me pogledajo in je blo to to, me obdržijo, mož pelje poadko domov in se vrne ...
klistir, antibiotil za streptokok, odprta 3cm, materničnega vratu še 2cm, premlao zmehčano ustje trdo, nepripavljeno ... mojih popadkov pa od nikoder!!! in smo čakali, samo ni blo hudga, samo psihično napodno ...ker sem bila že nekaj ur v porodni, z nekaj popadki, ki so prišli in odšli in nič konkretnega se ni zgodilo, vrnili so se spomini na težek prvi porod, vmes sem jokala in čakala in me je bilo strah, da me spet čaka maraton ... vmes sem pridno jedla homeopatska zdravila za odpiranje, una za bolečine pa ne, ker me niti ni nič bolelo prehudo ...
malo pred osmo zjutraj odprta 4cm, maternično ustje mehko in pripravljeno in sem dobila umetne popadke ... VES ČAS, ampak res ves čas je bila babica Saša z mano ... ne vem, kako bi zdržala brez nje, ker me ke psihično držala pokonci, da se ji ne morem dovolj zahvaliti ...mož me je tud crkljal, samo ona je točno vedela, kaj reči in kaj naredi pri vsakme popadku!!! Imela sem masko in potem še eno protibolečinsko zadevo v žilo ...popadki so se orng začeli po nekje pol ure in potem sem jih predihavala z masko ... je bilo vzdržno, mal sem bla itak zadeta od maske ;) hehe vmes je vedno hodila gledat še ena babica Mojca, tud super ženska, veliko smo se vmes pogovarjali, smejali in kr naenkrat je čas minil in so mi rekli, da bomo potiskali ... nisem mogla verjet!
Od res močnih popadkov do poroda je minilo dobre tri ure!!! Sploh ne vem, kako sem se tako hitro potem odpra in rodila ... bila sem na koncu utrujena, ampak niti približno ne tako kot v prvo ...bog ve, kaj je pomagalo ...mogoče to, da sem v drugo rodila, mogoče akupunktura, mogoče homeopatska zdravila, sigurno pa to, da sem imela babico VES ČAS ZRAVEN!!! Psiha ni pomagala, ker sem bila posrana do kraja ;) Pa mi je uspelo in imam končno na porod LEP spomin! ;)
Na veliko noč, ob 11.45 se je rodila Ana, težka 3485g, dolga 51 cm in z obsegom glavce 35,5 cm. Prava punca. Naša miška ...
Kaj več o dojenju in malčici pa kdaj drugič ... že tako sem se razpisala, ne vem, če se vam bo dalo brat ;)
Pa ni bilo nič potem od velikonočnega kosila, nam je pa zajček prinesel Ano ... nismo mi kr tako ;)