Ce ne odpres ust in ne poves kaj je narobe ter se ne zelis izpostaviti in povedati kaj je tisto kar se ti zdi, da ni prav - niti policija , niti sodisce ne moreta nic!
Ja, to se jaz vedno kregam, ko rečejo: "policija ni pa ničnaredila" Ja, kako zaboga, naj bi pa policija vedela, da se kaj dogaja za zaprtimi vrati, recimo?
Ce pa "povem" lopovu, da mu ne bom dopustila, da kar tako ukrade moje kolo in se zaderem da naj ga pusti dokler istocasno klicem policijo - imam velike sanse, da ga izpusti iz rok in pobegne....
Podpis in preverjeno v praksi:).
Kar se tiče vseh prekrškov: če bi prijavljali čisto vse, kadar ima kdo slab dan in naredi malo neumnost, bi bil svet verjetno res manj human in en bi bilo lepše. In ja, vsak ima svojo lestvico, kaj bo prijavil in česa ne - vseeno pa je prav, da po svojih močeh poizkušamo krmilo obrnit v pravo stran. Nekaj je to, da sami delamo prav, oz. tako kot mislimo, da je prav, nekaj je to, da svpje otroke naučimo tako in nekaj to, da kadar imamo možnost in moč in voljo, mogoče še koga drugega malo popravimo;). Včasih se ti pač ne da kregat, ko se nekdo vrine v vrsto ali smeti, s tem ni nič narobe - poveš otroku, da to vseeno ni prav, da se ti pa res ne da pričkat. Je pa po moje prav, da vidijo tudi to, da ne toleriraš non stop vsakega sranja, ki se dogaja.
Mi smo recimo meli 2 leti postavljen nadomestni semafor, ker so nekaj zafrknili pri gradnij in ni bilo načrtovanega krožnega križišča. Tista reč je stala tam na sredi pločnika, na ogromnem masivnem betonskem podstavku, okoli katerega nisi mogel z vozičkom in si moral okoli po cesti, kar ni najbolj varno. IN smo se vse mamice jezile in vse stare gospe, ki niso mogle plezat čez tisto, so se tudi... Ampak potem mi enkrat kapne, da saj ne morejo vedet, da je to pri nas še vedno nedokončano in nam gre vsem na živce, če pa nihče ne sporoči. Ne, nisem sporočila, ker spet nisem vedela, kam, pa nekak nisem našla časa še za to iskat, ampak nekdo pa očitno je in so zrihtali:) In sem mu/ji zelo hvaležna vsakič, ko grem zdaj tam mimo z malimi