Zdravo,
junij, latka
. Res grozne stvari. Latka, upam, da so te vsaj poštimali ok, da ne bo kakšnih posledic. Ma res smola no.
Branje forumov itd.
se strinjam, da je to popolnoma ubijalsko. Jaz sem prebrala vse, kar se je dalo, v zvezi s to regurgitacijo pa sindromi in drugimi boleznimi. In vam povem, da lahko popolnoma zblazniš, ne spiš, jokaš, butaš z glavo ob steno. Take stvari prebiraš. V nekih strokovnih člankih (ang) piše, da ima plod s tako srčno napako skoraj 100% Downov sindrom (ali še kaj hujšega), spet v drugih (tudi ang), pa da se ta pojav sreča pri veliki večini zdravih plodov na koncu prvega trimesečja in da potem dostikrat izgine. In vsi članki temeljijo na "znanstvenih raziskavah", vzorcu, nekih preskušenih metodah, blablabla. Potem naj mi paše kdo reče, da samo mi v humanistiki "mešamo drek".
Včeraj sem potem vse poslala k vragu in šla, ko sta bila še v vrtcu, peš v mesto po zelenjavo, na prigrizek in deci rdečega, pa potem še peš nazaj. Ker je bilo 20 stopinj, sem se kar prešvicala ... in malo umirila.
Vem, kaj vse nas lahko čaka, tudi najhujše. Ampak bomo pač počakali do srede, upamo, da bo mali še dovolj majhen, da bo imel pregled smisel. Pa bomo videli, kaj bo stric povedal. Se pripravljam psihično, da bo pač tudi on opazil nepravilnosti na srcu. Če bo opazil še kje kakšna odstopanja, gremo pač na amnicentezo in potem ... pač vidimo, kako in kaj. Najhuje je ta psiha, to, da potem potujemo še v SLo, povsod s tem trebuhom, vsi bodo vedeli za nosečnost, jaz se pa sploh ne morem veseliti in sem vsa napsihirana in komaj zadržujem solze. Kako naj taveliki povemo - da bo dobila bratca/sestrico, morda pa tudi ne, ker je nekaj narobe?
A kot pravim, zdaj do srede poskušam ne histerizirat. Bomo videli.
Sem pa drugače včeraj cel večer zabila na branju nekih genetskih posvetovalnic. Za umret. Koliko različnih sindromov obstaja! Ki jih ful težko dokažejo, identificirajo. Groza. Pa tudi ful zanimive stvari - o dvojčkih, barvi oči, načinih dedovanja. Skratka, za nemedicinca in negenetika res zanimivo branje
Pri nas pa danes dež.
Abel je končno mrknil, upam da bo trajalo vsaj uro, uro in pol. Tamala je pa tečna že od jutra. Vreme?