IZVIRNO SPOROČILO: Mačka Kvačka
Včeraj sem bila na ctg (upam, da zadnjem) in na UZ. Videla sem, kako se je moja puža pripravila na nizek start, glavico je lepo sklonila naprej, se spustila, poravnala hrbtenico - samo ene dvakrat se fajn odžene z nogicami, pa bo poletela ven
Joj, Mačka Kvačka, sem ti kar fouš, ker si že čisto na koncu! Dobra priprava na porod; a si imela lahke porode?
Jaz sem se prvič kar namatrala. So mi sprožili 9 dni čez rok. Sem bila popolnoma zaprta, telo sploh ni bilo pripravljeno na porod. Maternični vrat popolnoma trd še po tretji (več jih pa ni) vstavljeni tableti. Potem sem se slabo odpirala in so mi dali umetne popadke, ki pa so jih očitno predozirali, ker sem vmes kar zavest izgubljala. Popradki so držali kar v eno, nisem ogla niti dobro vdihniti. No, pa je vseeno šlo in takoj po porodu sem rekla možu "no, kdaj bomo imeli pa drugega?".
Ali je imela še katera med vami sprožen porod čez rok? Morda vesta, kako gre potem naslednjič? Obstaja kakšno pravilo, da če ti prvič sprožijo (menda manjka nekega hormona), da bo šlo verjetno tudi v drugo težje?
Meni so se pa slabosti začele.

Isto kot v prvi nosečnosti (v osmem tednu). Cel dan mi je po malem slabo, še sploh, če sem lačna. Ko začnem jesti, sem pa takoj sita. Zato čez cel dan po malem grizljam, stalno imam pri roki vsaj mandarine.