V bistvu so nam to v vrtcu omogočili pri starejših dveh, ki sta bili v času porodnišk vedno doma, tako da so bile začasno izpisane. Se nisem nikoli poglabljala, kaj in kako - vem samo to, da sem takrat ravnateljici verjela na besedo, da jih jeseni vzamejo naza
To bi bilo super, ampak meni je ravnateljica po pravici povedala, da če ju izpišem, nimam šans, da dobim spet mesto, ker če zavrneš vrtec, dobiš celo minus točke in potem sploh nimaš šans. Sploh pa ne za malega, ker on je prišel not zato, ker je dobil točke na sestrici... In potem januarja ne bi imela kam dat 3 otrok! Kar je pa malo huda tudi za babice;) Pol ure jih še kdaj lahko počuvajo, pa je že to kar mal problem... Ne moreš nekomu (babici, tete itak ne živijo tu) obesit treh malih, ker enostavno ne sfolgajo, nimajo več 30 let in tudi niso vse brezhibno zdrave, da bi to lahko delale. 3x privat varstvo pa bi bilo 6x večje od moje plače

... Zato sta not oz. plačujem, čeprav bi ju rajši izpisala za ta čas, če bi bila ta možnost.
In zato razumem tudi tiste brezposelne, ki si ne upajo otroka izpisat (malo manj razumem, da 1 letnika vpišeš, tu bi si jaz res malo podaljšala porodniško, pač neplačano in bi bila pač na istem kot starši, ki sredi leta ne morejo dat otroka v vrtec, ker so ti že polni).
Pa še en problem je tu: če pričakuješ, da boš hitro našel službo, potem se vprašaš, ali je pametno otroka dat iz vrtca za 2 meseca, pa potem v novo skupino,... ga matraš brezveze in verjamem, da se ne odločiš tako. Sploh zdaj, ko starši nimamo nobene garancije (oz. nam celo povejo, da ni šans, da potem spet dobimo mesto)... Vendar bi se to s tem začasnim izpisom dalo precej uredit, ker bi bilo otrok na listi čakajočih manj.