IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica
Živjo,
moj sinček je star 2 meseca in odkar se je rodil še ni spal več kot 3 ure v kosu. Bedim cele noči..doji se vsaki 2 uri, odložit ga ne smem, ker začne takoj jokat. Zaradi refluksa ga moram kupčkat vsaj eno uro po dojenju in ker sem čist izčrpana, medtem zaspim takole sede z njim na meni in čez kakšno uro ga moram že spet priklopit...ful rad joškari, ima neverjeten apetit. tudi čez dan je ves čas v naročju.. ne maram da joka in ne verjamem, da je doječek lahko "razvajen", me pač rabi in kadar joka, ga ne bom pustia na cedilu (za vse tiste, ki bi mi rade svetovale naj ga pustim jokat). Torej vem, da neke čudežne rešitve, ki bi me rešila deprivacije spanja ni, no oz. je-reče se ji čas... ampak.. s katerokoli mamico se pogovarjam in vprašam ali ponoči spijo, se pohvalijo kako je njihov dojenček priden..zadnjič mi je mamica 2mesečnega dojenčka povedala, kako gre spat ob deset___ih in se podoji naslednič zjutraj ob pol osmih...in pol si mislim "kaj samo jst vem, da imam dojenčka, drugi pa lepo živijo, kot da ga nimajo?" pa to niti ni prvič; tudi starejša hčerka je bila težaven dojenček. In zakaj vam pišem, vas najbrž zanima...rada bi da malo pojamrate, da vem, da nisem edina, ki vsako jutro po urah in urah dojenja, kupčkanja in tisočih zapetih uspavank dočakam sončni vzhod.
Oprosti, ne bom pojamrala s tabo. Sem bila še na hujšem kot ti. Na 10 minut. Refluks, intoleranca, katera nista bila odkrita do 3 oz. 6. leta.
Pa ti povem, da niti nimata take veze, kot to, kaj TI počneš z njim, na KAJ ga navajaš.
Rad joškari

. Aja? Potem pa ga drži na joški in naj joškari. Če pa joškarita celo noč (bajdovej, noben otrok ni tako lačen, verjami, niti tvoj, kot praviš, da ima apetit. Ima apetit?

) in ti to ni všeč, potem pa ga odvadi od joškarjenja.
Dojenček ni "razvajen", je pa navajen na tisto, na kar ga navajaš TI. Verjami,da zelo dobro ve, da je ljubše, če se joškari, in zaspi na mami, kot pa da zaspi sam v svoji postelji.
Da ne boš mislila, da sem tista, ki bi ti svetovala, da ga pustiš jokati. Dojenčkov se ne pušča jokati. Seveda pa to ne pomeni, da za vsak prdec in jokec skačeš k njemu in takoj se joškat. Pa če se 3x zajoka in nisi takoj pri njemu, verjami, da ga nisi pustila na cedilu.
Ampak spet, če źeliš biti žrtev, uboga, skoz jamrati...glej se joškarita še naprej.
Seveda mu lahko tudi celo noč poješ uspavanke. A misliš, da ni ljubše poslušati mamice, ki poje od CD-ja? A pa želiš peti celo noč? Je ro rešitev?
Kakorkoli. Noč je zaspanje in ne za joškanje, pa cartanje in ne vem kaj še vse.
Da tketa posebno vez?
Moj 2. otrok zaradi sindroma smrti v zibki ni smel ne zaspati niti spati v moji postelji, ampak sam v svoji postelji in svoji sobi.
S tem tkanjem posebne vezi žališ vse ostale mamice, katerih otroci spijo iz takšnega ali drugačnega razloga v svoji postelji. Mimogrede, s tem otrokom sva zelo dobro povezana. Mogoče me pa razsvetli kaj je to posebna vez.
Kot sem napisala,otrok ni razvajen, ampak navajen na to, kar si ga navajala ti že v porodnišnici. Ker hočeš, da tvoj sonček čimprej neha jokati, in ker je po tvojem ubogi, in si bo drugače mislil, da si ga pustila na cedilu, se pač joškarita.
No, veselo joškarjenje ti želim in upam, da ti uspe kmalu, kar si želiš, in da ne vzameš mojih besed negativno.
Bajdovej besedo "joškarjanje" ne bi nikoli uporabila, če ga ne bi ti in ne bi tako izstopalo
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 8.11.2012 13:37:57 >