cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

23.11.2012, 14:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.11.2012, 15:37

clock-img

pomlad08

pencil-img

1040

Mmm, preslastno! :) Ja, tudi našemu se ne bo uspelo postarati - pa ravno zato sem ga naredila, ker me je zanimalo, kako bi zgledal čez par dni (recimo da bi ga vzeli na kakšne hribovske počitnice ... mah, ampak saj tam tudi ne bi počakal 3 dni, who am I kidding).

Super je, sem naredila tega s putrom (dr. Oetker). Naslednjič bom poskusila pa še unega s kulinarike (sem ga že 1x delala, ampak mogoče res nisem bila dovolj vztrajna z miksanjem).

Ronja, pri nas je isto, ne smem povedat kaj sem spekla (po imenu), potem mož vse zavrne, ker je bila pri njegovi teti-pekarici vsaka slaščica bolj kot ne "suha hruška" :)

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 23.11.2012 15:38:04 >

clock-img

25.11.2012, 15:28

clock-img

ovnica7

pencil-img

89

Danes sem delala marmorni kolač po dr. Oetkerju. Rezultat: čisto preveč zapečeno, pa še zlomil se je, ko sem dajala dol silikonski pekač. Ma, sem bla jezna, delaš, pol pa tak zmazek. Sem šla danes še enkrat brat komentarje in je ena res napisala, da peče samo 45 minut. Biskvit pa je tudi bolj tak zvit, kar me pri marmornem kolaču ne moti, le malo dvomljivo se mi zdi, ker naslov recepta je pa marmorni šarkelj, kar pa v osnovi pomeni rahlo pecivo.

Koliko časa in pri koliko stopinjah ve pečete? Kdaj se da s peciva pekač, ko je pecivo še vroče ali hladno (jaz sem dala dol pri vročem)? Zanima me tudi glede preliva kako ga naredite, najbrž se zmeša temna čokolada in maslo. A potem pa to prelijete po kolaču, pa da samo steče po pecivu (kot npr. vosek pri sveči), ali ga s čim drugim premažete, da je čisto ves oblit?

clock-img

25.11.2012, 15:29

clock-img

ovnica7

pencil-img

89

Biskvit je zbit in ne zvituser posted image .

clock-img

25.11.2012, 19:26

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
user posted image no, jz sm polovico elegantno resila tko, da sm ga podturila tasci - pa se hvalezna je bla user posted image pri nas peciva ne gredo najbolj v promet,



sej veste, da jih lahko date zmrznit v manjsih kosih in potem odmerznete in so ko novi, ko jih potrebujete? ce jih hocete malo poboljsat, jih lahko odmrznjene prelijete s cokolado ali limoninim prelivom in so njami - no ja, al pa to ze pred zamrznitvijo naredite in potem ni nic dela user posted image

clock-img

26.11.2012, 09:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

26.11.2012, 10:07

clock-img

pomlad08

pencil-img

1040

Ovnica, škoda, da se ti je ponesrečilo. Ja, jaz sem ga gotovo pekla manj kot uro - vedno preverim s pletilko, če je že pečeno (zapičiš notri pletilko, če potegneš ven suho pletilko, je že pečeno). Mogoče res nekje med 40-45 minut. Ni bil pa tudi moj posebej rahel, ampak dober pa. Po peki ga moraš pustiti nekaj časa v modelu, šele potem (čez 10, 15 mnut) stresti ven. Tega se držim tudi pri ostalih kolačih/tortah/mafinih/poticah ...

Ti želim, da se ti naslednjič bolje izide :)

clock-img

26.11.2012, 11:21

clock-img

ronja

pencil-img

15289

br. 1 bi itak cele dneve samo kruh natepaval, ce bi lohk


No, saj kruh je tudi fino pečtuser posted image .

pomlad, super, da je ratalo:). Hehe, saj lubi sicer vse proba, samo PREDEN se spravim pečt tako kislo pogleda, pa vpraša, kaj če bi pa rajši kaj kremastega...user posted image Zato je bilo pa kul, da je bil glih na terenu, pa ni mel prava glasanjauser posted image , ptoem pa ves lepo presenečenuser posted image

Aja, glede tega presenečenja moram še dodat, da mi je kasneje priznal, da ga je najprej kar mal stisnilo, ko me je videl, kako lepo oblivam un kolač... Je rekel, da je cviknil, da mu mam "spet" kaj za povedatuser posted image (ker sem mu navadno spekla kaj, ko je zvedel za tamale). Sem se ful narežala, ko mi je povedaluser posted image . No, ni za bat, heheuser posted image

ovnica, probaj prirejeno varianto: jaz sem dala v ta recept še 1 jajce več (torej 4 jajca namesto 3), pa manj sladkorja (ok, to je odvisno, kako sladko imate radi, nam je 180 g cukra tu dovolj), pa kot rečeno sem obrnila razmerje temnega in svetlega biskvita (to je spet stvar okusa), ampak kar se sočnosti tiče, probaj, če ti pomaga to, kar sem jaz spremenila v receptu:
- 1 jajce več
- malo več mleka (to sem dodajala potem na uč, ampak vsaj pol deci zraven, res pa da kakav malo več spije, ampak vseeno)
- pečeš manj časa, tudi jaz ga nisem pekla 1 uro
- pekla sem v silikonskem pekaču in sem ga po peki pustila nekaj časa gor, da je vlaga morala ostat not.
- če se ti hoče na vrh zapečt, pokrij s papirjem ali alufolijo

Jaz sem potem ohlajen kolač premazala z marelično marmelado (domačo, da ni presladko), ne šparat tu;), čez pa prelila s prelivom iz čokolade in neke maščobe (to je lahko maslo, margarina ali olje, mislim, da sem zadnjič dala margarino, ker sem jo mela za porabit, razmerje cca 1:2 za čokolado - torej 2x več čokolade, če daš olje, daš še manj olja, ker j ebolj mastno in tekoče). Jaz sem kolač prelila z dobrih 200 g čokolade in cca 70-100g margarine (ne vem natančno, vem, da ni bilo 100 g), vedno dam malo več čokolade;).

mi ni jasno, kako uspete celega pojest v 2 dneh!

Haha, mi veliko požremo, saj veš:D. Zadnjič smo prišli iz sprehoda in sva ga sama požrla še tisto preostalo tretjinouser posted image - plus kremšniteuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

26.11.2012, 12:04

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Je rekel, da je cviknil, da mu mam "spet" kaj za povedatuser posted image (ker sem mu navadno spekla kaj, ko je zvedel za tamale). Sem se ful narežala, ko mi je povedaluser posted image . No, ni za bat, heheuser posted image



LOL, zgleda si preveč prijazna - it can backifre after all user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem