IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1
Frodo, če bi Jankovič izvedel MBO v Mercatorju,kar mu na srečo ni uspelo, tako kot ni uspelo še nekaterim,ker niso imeli podpore v politiki,danes Mercatorja ne bi bilo več. Nagovarjam izrecno tebe,ker vidim, da ga ceniš zaradi poslovnih rezultatov. To, da mu ni uspel MBO, a mu je uspelo potem v politiki, je bila zanj sreča v nesreči. Pa sem politično opredeljena kot leva, da ne boš mislila, da sem že defacto kar proti vsem ta levim..
Ne vem ali bi Mercator se bil ali ne. Moja logija je, da ce "odkupis" dobrostojece podjetje, ki ima ze dober polozaj na trziscu ni vzroka, da bi ga unicil, prodal itn... ker lahko z njim dobro delas. Verjame, da bi Jankovic dobro upravljal s podjetjem saj menim, da se je kot gospodarstvenik dovolj dokazal. Pravzaprav je meni osebno vseeno kdo je vecinski lastnik, ali je SKB, NLB, Pivovarna Lasko.. ali Zoran Jankovic.
Izhodisce je bila primerjava Mercatorja in Jankovica z Vegradom in Tovsakovo in dejstvo, da se ob Jankoviceve otroke vsi spotaknejo, ob imenovanju Hildinega sina za ekonomskega svetnika R Slovenije pa nobeden.
Nimam pojma ali je Hilda leva ali desna in me ne zanima, vendar mi je malo iluzorno, da me nekdo prepricuje, da sta enako "uspesna"...
BTW: ne mislim, da je Jankovic odlicen politik. Ima dolocen odmik od politicnih nakladanj kar je IMO pozitivno, vendar je vseeno gospodarsvenik v biti in ne politik. Kot pozitivno mu pristevam tudi, da je sposoben prepoznati in okoli sebe zbrati dobre ekipe, ki motivirano delajo okoli njega. V slabo in nepremisljeno mu stejem na pr. podporo Jaklicu.. itn...
V dobro mu stejem, da grem lahko z eno kartico na bus, si sposodim kolo, grem v knjiznico... ena za vse :)
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 6.12.2012 15:08:13 >