s tem, da sem dala namesto rozin brusnice.
To je vedno fajn zamenjava:).
Ampak, Ronja, ti delas tudi spagete sama verjetno? S kaksno masino pa to? Sem mal razmisljala, da ce bi pri " kuhinjksem robotu" nabavila se tisto za meso mlet, da bi jih lahko skozi tisto delala. Dela katera tako in je ok?
Z dvema različnima: najprej sem mela
nastavek za špagete valjat za navaden ročni valjarček (Ampia, Imperia,...), tako kot lakho zrežeš rezance, lahko zadeva naredi tudi okrogle špagete, če maš pač rezilo temu primerne oblike. Prodajajo v Italiji, ma bella Italia, pasta, pasta pasta... (ja, 1 babica in 1 dedek sta bila preseljena iz primorske na štajersko - po vsaki strani en - očitno so ti geni pri meni predominirali - kakšen izgovor ma lubi, ne vem, nima nobenih takih korenin, ima pa pristno ljubezen to pašte:) - res pa jo je vzljubil skup z mano, čeprav je že prej mel rad testenine, samo ne glih tako kot zdaj... geni grejo naprej, ker so tudi mali vsi 3je usekani nanje! Jupujaja jupijupi ja!)
Zdaj imam tudi
pastamatic (ok, tudi tega že dalj časa), vidiš ga lahko
tule, je ena domača (beri cenejša) različica teh tahudih, ki jih je metlj tako nesramno gor pripopala

. Na tega lahko delaš malo morje različnih oblik, pa še testo sam zamesi (ampak POZOR! testo za to mašino mora bit FUUUUL suho, čisto drugačno kot za valjanje z ročno mašinco! Tako, da se ne bi kdo zaklal - sicer dobiš zraven navodila, samo ne prebere(m)o jih vsi takoj;))
Ja, pri kuhinjskem robotu se tudi da dokupit nastavke, nimam s tem izkušenj, eni pravijo, da gre super, nimam robota, težko komentiram... Moj pastamatik je tak, da moraš met mal občutka, kako testo mora bit, pa za vsako moko je drugače, tako da je stvar poskusa in napake. Ampak še vedno lakho v skrajni sili narediš orčetije, če nič ne rata

. To jaz naredim iz ostanka, ker meni je čisto vsakega koščka testa za testenine škoda stran vržt!

Sicer pa poglej malo reviewje na amazonu, se marsikaj naučiš:).
Moja naslednja mašinca bo za delat zmrznjen jogurt direkt iz zmrznjenega sadja in zmrznjenega jogurta - da zmeša vse skup, pa naredi en tak soft ice. Samo zdaj nimamo ne placa ne denarja (saj ni ful draga, ampak vseeno). Je pa že na wish listi:).
Ronja - tole bi pa prec imela, a?
metulj, diablo![sm=hudicek1.gif] Sm vedla, da ne bi smela odpirat! In valjda ne bom mogla zapret in bo še lubi videl in se nama bojo sline cedile

... No, saj sva računala, da ko bova stara, pa recimo da ne bomo na kantu (upam), pa če bojo najini 3je tako produktivni kot midva... sva računala, da če pridjo vsi s svojimi boljšimi oz. slabšimi polovicami in podmladkom (če bi računala, da bojo taki ko midva, torej 3 na osebo oz par;) na obisk k nama... nas bo 17... no, za to številko bi se že splačalo met takole mašinco, kaj misliš?
A je kakšna možnost, da zadenem na lotu? No, če je ga ronja tebi tudi kupim
Hehe, te primem za besedo

Upam, da igraš loto (možnosti so sicer podobne, če ga igraš ali pa ne, samo pač pri eni je možnost čista nula:D).
a katera dela testo brez jajc, samo z vodo?
Itak tudi. Menda ja ne misliš, da uporabljam samo en recept! Če se to zgodi, preveri znake življenja, ker neki ziher ne bo ok

. Testo brez jajc je malo bolj zahtevno, če ga delaš iz drugih mok, ker potem nimaš ne glutena, ne jajčnih beljakovin, da bi naredile elastičnost/konsistenco, ampak se tudi da. Ne moreš pa vedno uporabit vseh nastavkov na pastamatiku. Za ročnega je pa vseeno, itak narediš tako testo, da ima fajn konsistenco, ker sama vse kontroliraš, kakor je tebi fajn (jaz imam rajši bolj mehko testo, eni rajši tršega)... Zvalja se vse:).
hope, saj jo lahko daš na mute:). Na youtubu je to mogoče, pri pravih italijankah pa ne:D.
Metulj, kako je šlo? Mi smo včeraj jedli kupljeno pašto - R. je mela igralne urice, potem smo šli pa še šolo pogledat (dan odprtih vrat in miklavžev sejem), jima je bila všeč, sploh taveliki:) (tamala se je najprej mal bala, pa bila hkrati ful navdušena, kaj so srčki!)
< Sporočilo je popravil ronja -- 30.11.2012 11:38:29 >