Tale RR spet šteka
mamica deklicam – no potem pa kar še počakaj do zadnje polovice leta, da bo bolj pomladansko-poletni otrok. E.je rojen marca (materinski dan) in je bilo kar fajn. Leto 2011 je bilo mamicam prijazno, ker sem bila lahko praktično skoz zunaj (ful je bilo malo dežja in snega). Tako, da sva kar nekaj km naredila z vozičkom (povprečno 5km na dan). Naš je do nekje 10mes.(se mi zdi da še dlje) spal samo v vozičku ali avtu čez dan, ker sva bila skoz na terenu… Če smo bili doma, se je pa tako navadil na voziček, da ni hotel v posteljici spat, tako da je spal na hodniku v vozičku privezan…
mamica deklicam – jaz se glede okolice ne bi obremenjevala, če sta vidva pripravljena še na eno dete in vesta da bosta zmogla (tako, ali drugače), to ni problem drugih. Ne vem, jaz sem za vsakega vesela, da se odloči za štručko in mu želim samo da bosta dojenček in mamica ok, z drugimi stvarmi se ne obremenjujem. Moj bratranec ima tudi 3 punčke in žena je doma, pa niti pomislila nisem zakaj so se tako odločili, važno da je njim lepo in se imajo radi. Kot kaže punčkam nič ne manjka – ljubezni imajo dovolj
Glede hujšanja – jaz sem pred nekje 8leti shujšala 18kg z ločevalno dieto in to težo držim (tudi med nosečnostjo sem šla gor 9kg). Še vedno imam 1x-2x na teden sadno-zelenjavni dan (Imam srečo da imam rada sadje) in dopoldne pojem 2 jabolka ali 2pomaranči (poleti kako drugo domače sadje), 1 banano in 1 navaden jogurt ali kislo mleko (med tednom ko sem v službi to pojem nekje do 5ih, potem pa imam kosilo oz. večerjo ko pridem domov. Nato pa ne jem nič več, včasih kako suho sadje ali si kako pomarančo stisnem… Še vedno ločujem, ker mi paše jesti meso, riba, sir (za žar) z zelenjavo in solato. Krompirja jemo zelo malo (največ ga poje E.). Testenine pa kupujem pirine. Drugače pa mi je dobra ajdova kaša, kvinoja, prosena kaša in si popoldne velikokrat to naredim za kosilo in zelenjavo… Kruhu se pa izogibam v velikem loku… Pa seveda rekreacijo sem vnesla v svoje življenje (tek, aerobika, sprehodi v hribe…). No, odkar imam E. in sem spet v službi mi uspe iti 2x na aerobiko in 1-2x na teden teči. Imam pa tudi tako službo da pretežno sedim in mi paše ta telovadba med tednom, samo zaradi nje spim po 5-6 ur, ker jaz vse počnem po 20uri (kuham za naslednji dan, telovadim, likam, perem), ko gre E.spat
Saj potem ko ti to rata stil življenja ne jemlješ kot hujšanje, pač spremeniš prehranjevalne navade in v življenje vneseš rekreacijo. Saj še vedno kdaj pojem kako čokolado ali tortico ali pico ali burek, samo ni to vsakdanje.
Mi je pa po tem hujšanju ostala prevelika koža na riti in nogah in ne vem kako naj to popravim…
Michelle1 – saj ni 2,5ure sedel in čakal. Tam (na pediatrični v čakalnici) imajo neka igrala, tobogančka, da je lahko norel, potem sva imela s seboj za risat in knjigice. Samo na zadnje ko sva bila tam, mu tudi to ni bilo dovolj oz. se je hitro naveličal, zdaj se mu je pa dogajalo in ful je fino ker se hitro ujame z drugimi otroci in se zaigra.
pridna_janja -
, za naprej pa misli pozitivno