Da še jaz pristavim piskerček glede farmacije in zdravil. Kot prvo, vsaka, čisto vsaka stvar ima dve plati. Vsekakor imajo vsa zdravila stranske učinke, tudi aspirin npr. Vsak organizem je kljub vsemu edinstven. Kar bo nekoga pozdravilo lahko drugega poškuduje, tretjega ubije. Žal tako je. V teroije zarote (to se ne nanaša direktno na Voltaren ali post od SunRa, pišem na splošno in širšo sliko!), da nas farmacija v imenu zaluška nalašč ubija itd. ne verjamem. Lejte, kljub vsemu ni tako, da nekdo nekaj proizvede, namreno strupenega in da na trg, ker ima za samo lobij, in računa na vseskozi bolehne ljudi. V resnici ni veliko logike v tem. Ubija nas čas. Dobesedno. Ljudje imamo pač rok trajanja, grdo rečeno, a še nihče ni preživel svoje smrti :). Bolehni bomo, nismo narejeni "bullet prof". In življenska doba se, kljub vsem zdravilom, strupom farmacevtov, daljša. Hecno ne? Nekoč "nedolžne" bolezni so pokosile na miljijone ljudi, danes jih pozdravimo z tableto ali dvema (ekstrmen opis, ampak upam da razumete kaj sem hotela povedati). Cepljena, tak tabu danes, teroija zarote prve vrste, so izkoreninile nekdaj usodne epidemije. itd. itd.
Ne pravim, da je vse o.k., da zobajte tablete za vsako najmanjšo bolečino, da nikoli ne morete imeti kak stranski učinek... tablete niso mišljene da se jih zoba kot kokice! Pri manjših težavah, in bolj simptomatskih stanjih kot bolzenskih je vseekakor pametno najprej poskusiti z "domačimi" stvarmi. Ko pa gre stanje (pre)daleč, (npr. vročina 40 in čez pri moji hčerki- ni bilo debate, calpol ni prijel, smo ji dali svečko voltarena). Ko pretehtaš, ali vročinski udar ali svečka... ni kaj dosti za premišljevati. Predvsem se mi zdi da ni tak problem pri aktunih zdravljenih kot pri dolgotrajnih. Takrat se seveda možnost okvar veča!
No, malo sem zašla. Moj point: ne zagovarjam "metanja kemije vase", ravno tako pa ne zagovarjam, trpeti in prenašati vse ob čajčkih in zeliščnih pripravkih do onemoglosti.
Pa ne napadam nikogar, da ne bo pomote, vsaka naj dela po svoje in kot sama misli da je zanjo najbolje. Konec koncev smo samo odgovorni za svoje življenje in telo.