IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj razmišljaš, kaj počneš in s kakšnimi ljudmi se družiš, je na tebi. Običajno se najdemo v krogu, ki odraža naša razmišljanja.
Praviloma razmišljam precej kritično, pogosto se moje mnenje razlikuje od večinskega - že iz otroških let,
počnem precej tega, kar mi je všeč,
družim se z ljudmi, s katerimi se želim, seveda pa se iz takšnih ali drugačnih službenih in osebnih razlogov srečujem tudi z drugimi
Jaz sem s svojim življenjem precej zadovoljna.
Tako kot večina ljudi tudi jaz dobim mnogo informacij o različnih ljudeh, ki me bolj ali manj zanimajo. Počasi seveda informacije in izkušnje sestavljajo mozaik podatkov, ki vplivajo na moje mnenje o različnih zadevah, postopkih in ljudeh.
Tudi o Kanglerju.
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Torej, Kangler ni edini. je pa izpostavljen.
Skrajnosti niso dobre in tudi obdolzevati kanglerja, da je kriv za vse kar se nam slabega dogaja ali se nam je zgodilo, ali nam je tezko, na faxu, pa ljuvat cez njega, ker je lazje dal skozi... potolazimo se - odvzeli so mu diplomo.
Hja, komentiranje na RR je vedno težko - če se držimo osebe/predmeta, o katerem je tema, ni v redu, če vključimo še druge ljudi ali zaidemo na druga področja, pa spet ne.
Ne, Kangler ni kriv za vse, je pa razvidno iz mnogih zadev, ki so že tudi bila objavljena v medijih, da se loteva stvari po istem sistemu - z zelo močno izbiro bližnic (in zagotovitvijo velikih koristi zase) in vero v svojo nedotakljivost pred morebitnimi sankcijami in podporo dokaj ozkega kroga pomagačev.
Ko ocenjujem kakovost določenih izvedenih projektov pod njegovim vodstvom v 'totem mestu' v zadnjih letih, pač vidim, kako so stvari praviloma izpeljane precej slabše, kot bi se jih dalo oz. kot bi se jih moralo dati narediti za isti denar.
Odvzem diplome izgleda po eni strani dobra poteza, a odpira še več vprašanj - tako o njem, o kvaliteti visokošolskega študija, pomenu diplom, privilegijih ...
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Moram pa priznati, da nisem sigurna ali se mi to zdi v redu. Namrec, ce zagovarjamo enako obravnavo bi bilo smiselno po enakem principu in pravilih pregledati vse diplome na Dobi. Sicer so populisticni, iskljucni in ne uporabljajo enakih kriterijev. KO dela diplomo tako se bunimo , ko ga preverjajo tako, smo tiho ( ali pa ploskamo) - hudo licemerje.
Se strinjam.
Ravno to je problem, ki se je razrasel v naši družbi - iskanje bližnjic, dvojna merila in kako priti s čim manj lastnega truda do cilja na vseh nivojih.
A ravno zato je potrebno pri vodstvenih ali kako drugače pomembnih ljudeh začeti 'čistiti' - dokler se njim nič ne zgodi in ne rabijo odgovarjati za svoja dejanja, imajo navadni ljudje razlog, da se tudi oni lahko poslužujejo enakih metod.