IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica
Mamica deklicam kakšno je stanje na vrtu, je še kaj uporabnega ostalo?
radič štrucar je na pol pojeden, isto stročji fižol. Štrucar mi je ravno začel glave delat in bo moral jovo na novo naredit. Preden sem šla na morje, sem na mestu, kjer smo izkopali krompir, nasadila še stročji fižol v gmičkih. Sedaj je ravno začel delat svetke in bi lahko kaj obrali, če bi bil vreme. Tako pa se mi ne sanja ali bo kaj obrodil. Mah, saj sem se že sprijaznila. Moj je rekel, da bova v tisti konec pripela našega psa, potem srne sigurno ne bo blizu. Bila bi tudi varianta, da ga spustim in bi imeli vsi v vasi mir pred njo. Bi jo sigurno daleč pregnal

, ker je lovski pes. Samo se bojim, da bi me kdo prijavil. Ker pri nas je moderno, da če si sosedu "fouš", ga anonimno prijaviš, za vsako kozlarijo, ki ti pade na pamet. In kakor naši uradniki delajo, bi jaz sigurno globo dobila, ker se ne pišem prav oz. ne poznam koga, ki se pravilno piše

.
Drugače mi pa letos kar delajo stvari. Razen buč, te sproti plesnijo in dosedaj sem imela samo eno. Imamo ravno za nas, kar mojim staršem ni všeč

, dobivata samo kumare, ker teh je pa letos za izvoz. Očitno jim vreme paše. Sem videla v nedeljo izraz na obrazu moje preljube mamice, ko sem ji dala vrečo s kumarami. Se je držala kot kisla kumara

, resno vam pravim. Onadva kar mislita, da bom jaz sadila, plela, zalivala, na koncu pa njima talala zelenjavo. Jaz to delam, da imamo MI zelenjavo, njima sva pa dala možnost, da si lahko na enem delu zasadita in bosta imela. In je bil takrat odgovor, "ja saj ko bom kaj rabila, mi boš ti dala".