Ojla, uf se je pa razvnela debata.
Jaz sem že diplomirala okrog vsega glede zanositve, plodnosti...Ma se mi včasih sploh ne da več. Se tolažim da imam še 4 leta do 30, ko je zame skrajni čas za prvega otroka, čeprav se trudiva že dve leti.
Zdaj ko sem naprej na obravnavi mi je pa vseeno, bo že, če ne prej pa v epruveti.
Drugače pa nobena odstopanja niso dobra, pomojem, tu kar ma lili, 17 dni, je isto problematično kot mojih 60+. Jaz sem se itak prijaznila da če ni hormonov v mojem telesu se jajčnikom itak "ne da" dovolj migat za ovulacijo, oiroma na svete čase (cca 6 na leto).
če imaš 17 dnevni ciklus itak pomojem sploh ni pogojev za zanositev, razen če imaš ovulacijo že 5. dan...Tko da je možno da O nimaš, ali pa O imaš pa imaš kritično nizek progesteron in rumeno telesce takoj propade.
Jao, včasih je boljše vedeti nič kot vse... Jaz em okrog vsega že toliko prebrala, da se mi zdi to, da nekdo zanosi TAKOJ in v prvem ciklusu - po možnosti z vsakim otrokom tako kot da bi zadel na eurojackpotu vsakič.
Ker ko enrkat vidiš kakšni pogoji morajo biti izpolneni in kakšna nakljuja se morajo zgoditi, si vedno, ko kdo objavi da je zanosil naravno, mislim - ta še ve ne, da je zadel sedmico.
Očitno je takih srečnežev kar veliko, vsaj jaz jih dosti poznam.
Pravzaprav osebno ne poznam nikogar s težavami, ki bi privedle do postopkov (razen naju + enega para 40+)...
Nazadnje sem eni kolegici, ko se dolgo nisva videli in je vprašala če kaj načrtujeva kar direktno vse povedala.
Je bla ful šokirana ker sem tako direktno povedala tako intimno stvar, ampak jaz enostavno nimam več energije za zavijanje v celofan v smislu "ja delava na tem", "ne še čakava", "ja imava v planu". Poleg tega me moti tudi to, da je to tabu tema in o tema in o tem nihče naglas ne spregovori in potem obstaja en mit da je tega malo, pa po obiskih na klinikah vidiš da je tega ogromno, pa ne samo pri parih ki so zamudili idealni čas, ampak je veliko takih ki so v najplodnejših (20) letih.
Tako da vsi najini sorodniki vedo, pa tudi bližnji prijatelji in se mi zdi to plus. Bodoče babice navijajo da bo v postopkih uspelo in tudi večkrat vprašajo kaj je novega.
Raje to kot pa poslušat teženje vsakih 14 dni "kdaj bo pa kakšen vnuk" :)
< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 8.8.2013 10:58:19 >