IZVIRNO SPOROČILO: Lilu23
Nisem bla nič na ringaraja od včeraj pa vidim, da se je razvila cela debata... Ne vem, hči si zelo želi yorkia, mogoče da bomo šli res pogledat do kakšnega zavetišča in potem se bomo dokončno odločili... ;)
Mi smo imeli psičko španskega mastifa in je lani v začetku decembra poginila zaradi zasuka želodca. Imeli smo jo le 4 leta, zdrava, vesela, navihana in niti približno nismo tega pričakovali

. Žal se zgodi največkrat pri velikih pasmah.
Spomladi sem začela spremljat na FB zavetišča in kužke, ki gredo zarad raznoraznih razlogov v posvojitev. Smo bili tik pred tem, da posvojimo enega večjega mešančka, ampak je gospa zahtevala, da pes, pribl 40kg težek, biva v hiši. hja pa kaj še....ni bilo dovolj hiša z dvoriščem in da bi vedno imel družbo...ne, ne.... notri mora bit. Poleg tega je še rad pobegnil in smo odstopili. Ta je bil star eno leto, zato se mi je še zdel sprejemljiv. Zaradi otrok me je minilo posvojiti starejšega psa, ker ne moreš vedet kaj točno je kuža preživel.
Julija smo kupili psičko veliko švicarsko planšarko in je ful srčece. Tudi men je bilo pomembno, da vidim iz kakšnega okolja je kuža in ne samo iz kakšnega legla je. Poleg tega jo je ocenila oseba, ki jo poznam in njeni oceni zaupam. Psička je takoj pokazala nežnost do dojenčice in ni niti enkrat stegnila tačke proti njej (kljub mladi pasji navihanosti), samo po podpladkih jo poliže. S starejšo hčerko se pa razdivja.
Ne vem...preveč rizično se mi zdi vzet zapuščenega psa, k majhnim otrokom. Bolje vzet mladička, včasih jih tud imajo v zavetiščih, če pa želite yorkija, pa ga kupite brez slabe vesti
< Sporočilo je popravil mika -- 31.8.2013 20:07:06 >