IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ni pri vseh enako. Vendar v primerih, s katerimi sem skupaj študirala, je bilo pri vseh veliko odrekanja ( finančnega in časovnega), pri mnogih profesorjih tudi zelo veliko psihičnega in fizičnega garanja, stresa...Marsikdo si je študij lahko omogočil le s pomočjo študentskega dela, če si del študija opravljal ob rednem delu in celo ob družini, pa je bilo vse to še na kvadrat. Pa ne zaradi pomanjkanja inteligence, kvečjemu zaradi tega, ker smo študij pač resno jemali. Vsi ki ga niso, so temu primerno tudi študijsko (ne)napredovali.
Tudi jaz sem študirala....od srednje šole naprej delala (nisem pa študirala zato, da sem delala, to je pa res, ampak obratno).....in sem študij resno jemala....doštudirala v roku in se takoj po študiju zaposlila, tam kjer sem med študijem na koncu delala honorarno......ob tem sem tudi kdaj žurala, kaj popila, kam šla.....pri 20 letih si življenje pač bolj na ijzi jemal in ne tako resno gledal, kot danes, pri 40......ne morem pa reči, da sem se v času študija čemu odrekala in grozno garala.....res da materialno nisem imela pol toliko kot danes, vendar so mi pri 20 letih prioritete bile drugje, na materinstvo pa takrat še nisem mislila, da bi sedaj to bilo neko odrekanje.....za študij sem se pa odločila sama, zato tudi čas, namenjen učenju in poslušanju predavanj nisem jemala kot odrekanje nečemu drugemu......
Eh, Lili ( zrezala izven konteksta spet), kot človek, ki ve kako težko je dandanes živeti že ob izobrazbi ne pa še brez nje.
Moja frizerka, avtomehanik, šef gostilne, kamor hodim na malico, materialno živijo precej boljše kot jaz......pa imata vsi "le" triletno srednjo šolo.....
Verjetno so tudi taki starši- niso pa vsi.Verjetno se sedenje otroka pred zvezkom upira ravno tistim, ki trdijo, da bodo njihovi otroci enako inteligentni če se bodo učili ali pa ne.
Inteligentni bodo verjetno enako....znanje pa ne bodo pridobili......
Da, seveda- v bistvu da največji temelj pri izobrazbi prav odnos staršev do izobrazbe.
Poleg odnosa staršev do izobrazbe, tudi odnos staršev do znanja......ker ni nujno, da je to vedno eno in isto.....
Kot sem že rekla- meni je to v veliki meri eno in isto.
Kot sem že rekla - meni pa ni.....
Prelena, premalo željna ali pa nemara premalo inteligentna.....?
Kdo ve?
Ja...kdo le....
P.s.: Kot izobražena in inteligentna oseba, bi se že lahko naučila citirati, če tega nisi sposobna, se prijavi na zahteven seminar za inobražene in inteligentne....ali pa bi nemara zadostoval že obnovitveni tečaj nezahtevnega znanja, kot to pritiče eni frizerki ali kuharici....?