Patrino, napisala sem, da je izobrazba lahko ovira pri iskanju SLUŽBE, ne dela! TO ni isto! Tudi sama sem delala v sš, na faksu in tudi zdaj še kaj, vendar to ni isto kot služba. Za službo je pa lahko ovira - bila je mojemu očetu in tudi zame vem, da bi marsikje lahko prišla vsaj do razgovora, če ne bi imela enega papirja preveč;). Kako vem? Ker so mi povedali;).
Ko sem delala ponoči v eni slaščičarski delavnici jim je mahalo dol, da sem tik pred diplomo.
NOrmalno, da! Saj si bila gimnazijski maturant! Sama sem delala res že svašta in prek šs lahko res najdeš mariskaj. Samo zdaj sem malo prestara za šs;).
Patrino, ljudje niso vedeli, da 2 leti ne bojo imeli plače. Nisi mogel kar pustit službe, če nisi imel druge... To se tudi zdaj dogaja, ljudje delajo, ker upajo, da bo šlo. In ja, zdi se mi ok, da se trudiš, ker včasih pa rata. Navsezadnje so tudi dobili izplačano za nazaj, samo vmes pa ni bilo - tako kot dela marsikak sp., ker pač upa, da bo na dolgi rok šlo in mora zvozit težke čase. In tako dela veliko ljudi v velikih podjetjih tudi zdaj. Se spomnim, ko sva šla v Merkur, takrat ko niso vedeli, kako se bojo z bankami zmenli, so bili ljudje tam čisto obupani, ker že par mesecev niso dobili plače... POtem je pa zalaufalo nazaj, poslujejo dobro, dobili so plače za nazaj in zdaj naj bi jim plačevali redno (ne vem, ampak se nič ne sliši, da ne bi)... Ne moreš ob vsaki zagati vsega pustit, naj gre v maloro...
PS: Mami se zato ni čisto nič pretegnila, brez skrbi;). Ni vzela nobenega dodatnega dela ali kaj takega;). Je pa kako cunjo manj kupla verjetno;). Midva sva bila že oba brezposelna in se nobenemu ne zdi nekaj strašnega, če tačas živiš od prihrankov oz. z eno plačo. Jasno, da vsak najde kako delo za zraven, služba pa to ni, ne veš, kdaj boš dobil plačano, dostikrat niti koliko, itd...;)
kerensa, jaz ti iskreno želim vse najnaj, da se ti vse izide, pa z izobrazbo ali brez. Meni se ne zdi nujna - odvisna je od želja in tipa dela, ki bi ga rad opravljal.