Dorotheia
za selitev!
Witch
za beden cikel
Pri nas tudi pomoje spet ne bo šlo zlahka - zdajle prvi krog ni uspelo, pa spet ob začetku M čutim tiste črevesne krče, značilne za endometriozo
Prve tri M jih ni bilo, zgleda se ponavlja
Prestavljena ura: ni bilo težav. Tisto nedeljo smo pač bolj zgodaj vstali in imeli narejeno že svašta do 7:51
, potem sva jo pa zvečer držala malo dlje pokonci in je bilo naslednji dan normalno. Tečka že itak zaradi zobkov, spi že itak ne, tako da...
Spanje: sem se odločila, da je dovolj teh nočnih hranjen 2-3x na noč, ker je bila pri 4 mesecih sposobna zdržat po 8 ur. Tako da popije mleko ob 20h, potem ji pa pred 5. nočem dati ničesar. Prvo noč smo bili zato pokonci od dveh dalje, drugo noč vsakih 20 minut 1-3h, danes pa se je prvič zbudila malo čez 3, samo pocrkljala sem jo in položila nazaj, je spala do pol šestih, ko sem ji dala mleko. Vstali sva malo čez sedem. Jo pa malo pustim, če se sama potolaži, drugače jo pa dvignem in pocartam. Dude itak ne mara, voda v steklenički oz. kar koli, kar ni mleko, pa sploh ne pomaga. Ker mi je bilo reeees čisto na glavo, da je celo noč jedla, potem zajtrka pa 40 mL. Halo
Podnevi še vedno spi svojih 3x po pol ure ali pa še to ne.
GH: še vedno obup. Kuham ji od najbolj enostavnih okusov do pravih pojedin, da se vsi oblizujemo -nič. V najboljšem primeru sama poje 10 žlic, potem jih pa še enih deset_ vtišim. Velikokrat pa se zatakne že pri tretji žlički. Pa spet vroče, hladno, večji koščki, spasirano, redko, gosto, svašta od sestavin, tudi solim, dodam AM, počakam da je ful lačna, pa da niti ni, pa na tleh, v vozičku, gledava sosedove kozice, pa knjigice, pojem, dam igrače... Tudi večkrat sem poskusila, da bi sama jedla - ni šans, kar že da v usta, vse spljuva ven in rezultat je samo to, da moram po kosilu še pol ure čistit stol z okolico, da punčke ne omenjam... brokoli na trepalnicah in take. Sem mislila, da sem nesposobna, pa je v zadnjem času tudi moja mami parkrat zgubila živce z njo - pa je gor spravila 3 neješče otroke. Enostavno ona bi samo mleko. Tistih mlečnožitnih kašic še poje 100-150 mL, to je pa to. Pa kaki ji je približno všeč, poje par žličk. Včeraj sem ji eno uro in pol dajala popoldansko malico: najprej jabolko v krhljih. Ga je na začetku malo jedla, potem pa samo ribala z zpobki in pljuvala ven. Banane je pojedla 3 milimetre, potem pljuvala. Okej, sem naredila sadno kašo. Vtišala 3 žličke in konec. Dodala zdrobljen piškot, nič. Sladkala, brez ućinka. Pa stisnila sok iz jabolka, je celo naredila par požirkov. Skuto in jogurt še vedno pljuva ven, kruh samo žveči in vrže ven, piškote isto. Če pa ji potem ponudim mleko, takoj popije vsaj 170 mL, se pravi načeloma lačna je. In tako 3x na dan, dan za dnem, že skoraj dva meseca. Se mi zdi, da samo tuhtam, pripravljam hrano in mečem stran. Brez veze
Kakšna ideja, kaj narediti? Ne mara niti stvari, ki jih je prej dva meseca z užitkom jedla in pojedla ogromno.
Gibanje: kobaca, da jo komaj lovim, tudi sama ob opori vstane in se spusti. Tako da je pestro. Ful ji je zabavno plezat čez ovire. Nalašč meče igračke čez pliške, da potem pleza čez ponje
Tudi brez opore ji že uspe čepeti, dvigne se še ne. Midva sva oba hodila pri 8 mesecih, zaenkrat je na dobri poti, da bo ona tudi. Pa nonstop čeblja in odkriva nove zloge, zvoke. Pred parimi dnevi je npr predla kot mucek, včeraj pa cmokala z jezikom.
Zobki: še vedno 4, vse enkice, jo pa fuuul žulijo dlesni, pomoje bo kmalu kaj.
Letim, dovolj ima mamice na računalniku
Greva počasi ven izkoristit sončka...
< Sporočilo je popravil Shana86 -- 30.10.2014 8:48:44 >