cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Ali mislite, da bi prejemniki DSP morali...

clock-img

13.08.2014, 06:37

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Lahko drzavi sami kaj damo, za skupno dobro.

S tem si me spomnila na Kennedyja in na njegov "Do not ask, what your country can do for you - ask, what YOU can do for your country".

Samo kaj, ko ta stavek v Sloveniji ni funkcionalen.

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

clock-img

13.08.2014, 06:47

clock-img

liliana

pencil-img

10282

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Davek na nepremičnine je to zelo nazorno pokazal.......kar je moje je moje, ne bo meni država vzela nič mojega, kar sem s svojimi žulji ustvaril......naj vzame drugje......

Hmmm... ampak res... kaj pa je s tem narobe? user posted image

Ker je tudi tako....."zakaj bi pa JAZ moral kaj vrniti državi z družbeno koristnim delom?....Naj vrne zgolj tisti, ki prejema DSP....."

clock-img

13.08.2014, 06:51

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

Davek na nepremičnine je to zelo nazorno pokazal.......kar je moje je moje, ne bo meni država vzela nič mojega, kar sem s svojimi žulji ustvaril......naj vzame drugje......

Hmmm... ampak res... kaj pa je s tem narobe? user posted image

Ker je tudi tako....."zakaj bi pa JAZ moral kaj vrniti državi z družbeno koristnim delom?....Naj vrne zgolj tisti, ki prejema DSP....."

Kaj takšnega pa prvič slišim.

clock-img

13.08.2014, 13:24

clock-img

RIJA*

pencil-img

2057

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Jaz bi z zakonom prepovedala bajte večje od 140 kvadratov.
Z zakonom bi bilo obvezno napisati in izdati vsaj eno knjigo z več kot 50 stranmi do 35. leta.
Obvezen zdravniški pregled za vse enkrat letno in obvezna neplačana dieta za vse, ki se zavalijo v kategorijo debel in globlje.

a nohte si lahko pobarvam po svojem okusu?

Lahko.....če je lak kupljen v Sloveniji in je od slovenskega proizvajalca......user posted image

težka bo. vse firme, ki so lake delale, so pocrkale user posted image

clock-img

13.08.2014, 14:21

clock-img

petea

pencil-img

5336

Jaz bi z zakonom prepovedala bajte večje od 140 kvadratov.
Z zakonom bi bilo obvezno napisati in izdati vsaj eno knjigo z več kot 50 stranmi do 35. leta.
Obvezen zdravniški pregled za vse enkrat letno in obvezna neplačana dieta za vse, ki se zavalijo v kategorijo debel in globlje.

a nohte si lahko pobarvam po svojem okusu?

Lahko.....če je lak kupljen v Sloveniji in je od slovenskega proizvajalca......user posted image

premalo si nohte barvate ... user posted image

clock-img

13.08.2014, 15:59

clock-img

witch

pencil-img

3540

Ne!!

Sposobni za delo naj delajo in naj bodo za to plačani.

Se podpišem pod to.

Ja, sposobni za delo bi mogli delati. Ampak nimamo te možnosti. Rada bi delala, kar koli. Pa ni službe. Bi delala kot čistilka pa mi rečejo da imam previsoko izobrazbo. Za svojo izobrazbo nimam delovnih izkušenj. Na žalost smo prišli tako daleč, da bi vsi radi zaposlili 20 let starega doktorja znanosti s 15 let delovnimi izkušnjami user posted image ker pač ne gre. Noben nam ne da možnosti si nabrati izkušenj. Nekako pa živeti moraš, preživiš s DSP ne.
Res je žalostno, da smo kar povrsti skoraj vsi mladi nezaposleni. Pa ne ker ne bi hoteli delati... Če se obrnem samo po ožjem krogu mojih prijateljic 6 nas je nezapolslenih.
Z DSP se ne da preživeti. Tri članska družina, če sta oba nezaposlena dobi 600e (tukaj je všteta porodniška, otroški in vse). In s tem ne plačaš najemnine, položnic, hrane, plenic, pa še kakšne registracije.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

13.08.2014, 16:08

clock-img

RIJA*

pencil-img

2057

IZVIRNO SPOROČILO: witch

Ne!!

Sposobni za delo naj delajo in naj bodo za to plačani.

Se podpišem pod to.

Ja, sposobni za delo bi mogli delati. Ampak nimamo te možnosti. Rada bi delala, kar koli. Pa ni službe. Bi delala kot čistilka pa mi rečejo da imam previsoko izobrazbo. Za svojo izobrazbo nimam delovnih izkušenj. Na žalost smo prišli tako daleč, da bi vsi radi zaposlili 20 let starega doktorja znanosti s 15 let delovnimi izkušnjami user posted image ker pač ne gre. Noben nam ne da možnosti si nabrati izkušenj. Nekako pa živeti moraš, preživiš s DSP ne.
Res je žalostno, da smo kar povrsti skoraj vsi mladi nezaposleni. Pa ne ker ne bi hoteli delati... Če se obrnem samo po ožjem krogu mojih prijateljic 6 nas je nezapolslenih.
Z DSP se ne da preživeti. Tri članska družina, če sta oba nezaposlena dobi 600e (tukaj je všteta porodniška, otroški in vse). In s tem ne plačaš najemnine, položnic, hrane, plenic, pa še kakšne registracije.

če bi me v takem primeru vprašali po izobrazbi, bi rekla, da imam končano osnovno šolo....pa basta...misliš, da bi bil takrat problem?

clock-img

13.08.2014, 18:46

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

Seveda se da preživeti.

Plačaš najemnino (živet greš v cenejše, manjše, starejše) in položnice (varčuješ pri porabi do maximuma), hrano, plenice, obleke in še kup drugega pa dobiš zastonj na Karitasu, Rdečemu križu, Zvezi prijateljev mladine in še marsikje.

Obrok registracije imam pa jaz 30€, pa sta všteta tako zavarovanje potnikov, kot tudi asistenca.

Od 600tih € ti tako ostane še za marsikatero stvar.

Samo denar moraš znat obrnit'''', pa sebe tudi.

Pa v bistvu pozabljam... vsem, ki imajo DSP, občina plača 80% najemnine (četudi so v tržnem najemu)... tako, da od 600tih € za stanovanje plačaš v bistvu samo položnice (tako jih moramo pa vsi)... kar pomeni, da si še na boljšem... zaposleni morajo najemnine in kredite plačevati sami.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 13.8.2014 18:49:17 >

clock-img

13.08.2014, 19:26

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Bi delala kot čistilka pa mi rečejo da imam previsoko izobrazbo. Za svojo izobrazbo nimam delovnih izkušenj. Na žalost smo prišli tako daleč, da bi vsi radi zaposlili 20 let starega doktorja znanosti s 15 let delovnimi izkušnjami ker pač ne gre. Noben nam ne da možnosti si nabrati izkušenj. Nekako pa živeti moraš, preživiš s DSP ne.

Konkretno o kakšni izobrazbi je govora?
Če si študirala neuporaben faks oz. smer potem se čim prej prekvalificiraj.
Z vsakim dodatnim mesecem brezposelnosti se ti namreč zaposlitev na področju, za katereg si se izobraževala, odmika.

clock-img

13.08.2014, 19:27

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Seveda, če pa šminkeraj furaš in hočeš biti fensi šmensi z multinacionalnim brand lakom......user posted image

clock-img

13.08.2014, 20:05

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Pa v bistvu pozabljam... vsem, ki imajo DSP, občina plača 80% najemnine (četudi so v tržnem najemu)...

če živiš v najemnem stanovanju v občini stalnega bivanja...če si v drugi občini, ne prispeva nič

clock-img

13.08.2014, 20:07

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Seveda se da preživeti.

Plačaš najemnino (živet greš v cenejše, manjše, starejše) in položnice (varčuješ pri porabi do maximuma), hrano, plenice, obleke in še kup drugega pa dobiš zastonj na Karitasu, Rdečemu križu, Zvezi prijateljev mladine in še marsikje.

torej se z DSP NE da preživet ... moraš drugje poiskati še dodatno pomoč

clock-img

13.08.2014, 20:21

clock-img

RIJA*

pencil-img

2057

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Seveda se da preživeti.

al pa delat na črno ....začaran krog...torej bolje, da bi šli določene ure travo kosit, pa ambrozijo recimo ....

clock-img

13.08.2014, 20:42

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Seveda se da preživeti.

al pa delat na črno ....začaran krog...torej bolje, da bi šli določene ure travo kosit, pa ambrozijo recimo ....

če je za plačilo ... seveda

clock-img

13.08.2014, 20:43

clock-img

liliana

pencil-img

10282

In če se namesto dela na črno izbere košnja trave in ambrozije....kako lahko potem človek preživi, če se z DSP ne da preživeti.....?

clock-img

13.08.2014, 20:44

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Samo potem to več ni "povrnitev državi za prejeto DSP"......ampak je enostavno delo za plačilo......

clock-img

13.08.2014, 20:46

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Samo potem to več ni "povrnitev državi za prejeto DSP"......ampak je enostavno delo za plačilo......

ja... tisto vračanje DSP z delom meni itak ne gre skozi.. če je dela toliko, potem naj se folk pač za polovični delovni čas zaposli magari..

clock-img

13.08.2014, 21:04

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

Pa v bistvu pozabljam... vsem, ki imajo DSP, občina plača 80% najemnine (četudi so v tržnem najemu)...

če živiš v najemnem stanovanju v občini stalnega bivanja...če si v drugi občini, ne prispeva nič

Če imaš najemno pogodbo in v najetem stanovanju prijavljeno vsaj začasno bivališče, potem dobiš subvencijo. Ministrstvo (MDDSZ) z odobreno odločbo občini naloži to plačilo. Velja za celo Slovenijo. Je pa res, da moraš vlogo za subvencijo oddati na CSD-ju, kjer imaš stalno bivališče.

In DA se preživeti tudi samo z DSP. Sicer bolj gagaš, ampak preživiš pa. Imaš streho nad glavo in vsak dan kuhan obrok. Sem živela in PREživela na tak način. In to še takrat, ko socialne podpore niso bile tako visoke, kakor zdaj (menda so skoraj 300€).

clock-img

13.08.2014, 21:10

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Če imaš najemno pogodbo in v najetem stanovanju prijavljeno vsaj začasno bivališče, potem dobiš subvencijo. Ministrstvo (MDDSZ) z odobreno odločbo občini naloži to plačilo. Velja za celo Slovenijo. Je pa res, da moraš vlogo za subvencijo oddati na CSD-ju, kjer imaš stalno bivališče.

In DA se preživeti tudi samo z DSP. Sicer bolj gagaš, ampak preživiš pa. Imaš streho nad glavo in vsak dan kuhan obrok. Sem živela in PREživela na tak način. In to še takrat, ko socialne podpore niso bile tako visoke, kakor zdaj (menda so skoraj 300€).

prijavljeno začasno bivanje v občini stalnega bivanja... če si v drugi občini, tvoja občine ne ne da subvencije
vsaj do dve, tri leti nazaj je bilo tako

DSP je 269,20€... s tem težko plačaš najemnino in hrano in vse kar je treba

< Sporočilo je popravil LuLu -- 13.8.2014 21:11:58 >

clock-img

13.08.2014, 21:14

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

Tri leta nazaj subvencij za tržne najemnine sploh ni bilo.

Zdaj pa je to pod pristojnostjo Ministrstva, ki pokriva celo državo. Občine posamezno financirajo subvencije neprofitnih stanovanj, Ministrstvo pa jim naloži še plačila tržnih najemnin.

Je pa pogoj, da si sodelovala na zadnjem razpisu za neprofitna stanovanja (v občini svojega stalnega bivališča). Ta pogoj spregledajo samo, če razpisa v tvoji občini ni bilo že več, kakor eno leto.

clock-img

13.08.2014, 21:15

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

DSP je 269,20€... s tem težko plačaš najemnino in hrano in vse kar je treba

Vem, da je težko.

Ampak se pa DA.

Celo v Ljubljani, ki je najdražja.

clock-img

13.08.2014, 21:23

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

samo s tem denarjem ali s pomočjo drugih inštitucij?
S pomočjo Karitasa, RK, raznih društev...sorodnikov, prijateljev,... lahko imaš več, kot nekdo, ki je zaposlen, to vem... ampak v 269€ pa nikakor ne morem spravit najemnine, hrane, čistil, oblačil,...

clock-img

13.08.2014, 21:25

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

Samo z 269-imi € imaš v LJ streho nad glavo in vsak dan hrano doma (a si jo kuhaš ali ne, je tvoja stvar).

Če si pa pomagaš še z drugimi inštitucijami, pa še toliko bolje zate (ti pač ostane več gotovine od DSP v žepu).

clock-img

13.08.2014, 21:30

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Samo z 269-imi € imaš v LJ streho nad glavo in vsak dan hrano doma (a si jo kuhaš ali ne, je tvoja stvar).

lahko bolj podrobno napišeš kako?

clock-img

13.08.2014, 21:35

clock-img

Kerensa

pencil-img

843

Načeloma je čisto preprosto.

Sobo s stroški dobiš že za 150€.

Za 4€ na dan (ostane ti 120€ za 30 dni) pa jaz lahko skuham kosilo za 4 ljudi, ne samo za enega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem