IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Kako vzgajate svojo deco?
Tako kot mislim, da je prav.
Ne morejo biti obsojenci in kriminalci merilo tega, kako mi vzgajamo našega otroka. Če že oni nimajo hrbtenice (ljudje s takimi dejanji je ne morejo imeti), jo mi imamo in ne, ne boli me še.
Tudi mene v večini časa ne. Ne vem ali je danes tak dan, ali vsi ti dogodki zadnje čase vplivajo na to ali je to kruta grda realnost, ki ti vztrajno hodi v zelje in postavlja na laž tisto, kar želiš vcepiti otrokom. Po svoje doprinesejo k temu tudi drobni dogodki, ki postajajo v trenutkih ranljivosti še bolj pereči (skromne želje otrok ob pisanju dobrem možem ob katerih nekako začutiš žalost in ne ponos, da razumejo, da je treba velike želje spremeniti v male, otrokovo veselje, da mu je še prav lanska bunda, da bo lahko na ta račun letos dobil boljše škornje,Halo pizza, ki vztrajno vozi večkrat na teden k sosedom, ki živijo od sociale in tvoji odgovori otrokom, da je mi pač ne naročamo, ker je peka pizze doma bolj zabavna in dobra ...)Zavedam se, da nam ni tako hudo. Zavedam se, da so ljudje v taki bedi, da si osebno še predstavljati ne moreš. In tudi ti, ki so v taki bedi, kljub temu, da oba starša pridno garata na tri partije za zajamčenega, so nek zgled našim otrokom. Zgled in tisto, kar nekako postavlja na laž vrednote, ki jih skušamo kot prave prikazati našim škratom. Mogoče je krivo tudi to, da škrati rastejo. Da niso več slepo naivni, da vidijo, slišijo in opazijo tudi marsikaj , kar bi bilo bolje da ne bi in kar se ne sklada s tistim, kar jih učimo doma.
Saj pravim, razmišljam in opažam, da kljub svoji zategli doslednosti in vztrajnemu prepričanju, da naj drugo delajo kot hočejo, mi bomo pač tako kot je po naše prav, čedalje večkrat dvomim, če je " naš" prav, ki smo ga " podedovali" od staršev res pravi " prav".
< Sporočilo je popravil patrino -- 13.12.2014 10:17:48 >