writing-img

RE: Kaj običajno kuhate in jeste?

clock-img

13.12.2014, 21:13

clock-img

LuLu

pencil-img

8910


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jedi, za katere potrebujem slovar ali skrajševalnik,



saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image

clock-img

13.12.2014, 21:39

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jedi, za katere potrebujem slovar ali skrajševalnik,



saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image



Prefinjeno zaviti drobno narezani koščki mesa s poprom in ravno prav podloženi z mastjo, zaviti v deviško kožico, položeni ob vitaminski dobro kuhani in vroči krožnik pristno kislega domačega zeljčka.

Prav seksi zveni user posted image .

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

clock-img

13.12.2014, 21:40

clock-img

LuLu

pencil-img

8910


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jedi, za katere potrebujem slovar ali skrajševalnik,



saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image



Prefinjeno zaviti drobno narezani koščki mesa s poprom in ravno prav podloženi z mastjo, zaviti v deviško kožico, položeni ob vitaminski dobro kuhani in vroči krožnik pristno kislega domačega zeljčka.

Prav seksi zveni user posted image .



eto vidiš... meni si že lušte naredila user posted image

clock-img

13.12.2014, 21:57

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jedi, za katere potrebujem slovar ali skrajševalnik,



saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image



Prefinjeno zaviti drobno narezani koščki mesa s poprom in ravno prav podloženi z mastjo, zaviti v deviško kožico, položeni ob vitaminski dobro kuhani in vroči krožnik pristno kislega domačega zeljčka.

Prav seksi zveni user posted image .



eto vidiš... meni si že lušte naredila user posted image



Samo še natakarja rabiš user posted image user posted image

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

clock-img

15.12.2014, 13:04

clock-img

Jabček

pencil-img

341

Kuham vsak dan. Ravno zadnjič mi je prijateljica rekla, če se mi je utrgalo, da ob 6h zvečer delam pire.
Ob 6h večinoma pridemo domov. V ponedeljek še skombiniram z nedeljskim kosilom - porabim juhco, govedino. Ostalo pa res bolj na hitro. Pire, špinača, kruhovi cmoki, omake, palačinke, šmorn, krompirjev golaž, sirove palačinke, tut kar jajčka, kakšne domače klobase za kuhat, krompirjeva juhca.
Čez vikend si pa bolj privoščimo ja, tudi kaj težko izgovorljivega.
Pazim pa predvsem na to, da je raznoliko, da uporabljam sezonsko sadje/zelenjavo, pa veliko iz vrta.

clock-img

15.12.2014, 13:34

clock-img

mojcaziga

pencil-img

1897

No, lepo je brat kako se vse trudite s kuhinjo in doma kuhate, ker se mi je že čudno zdelo, da v moji okolici praktično nobena mama ne kuha. Ali so na šolskih / službenih kosilih ali pa pri babicah. Med vikendi sploh, babice ali gostilna. In se mi vse čudijo ne samo, da kuham pretežno vsak dan, ampak da sploh znam kuhat kaj več od makaronov in pečene jajčkeuser posted image .
V glavnem jemo večino, kar ste že omenile. Zdaj jeseni / pozimi velikokrat jedi na žlico, mineštre, jota, ričet, dušeno sladko zelje obožujemo. Med tednom jemo bolja malokrat krompir, ker imamo vsi tako različen urnik in je vsak takrat, ko lahko. Zato so največkrat rižota, makaroni, zrezki v omaki + kruhovi cmoki / smetanovi žličniki, golaž + polenta, lahko tudi kaka bolj gosta juga in potem še ali štruklji / slivovi cmoki ali pa kaka močnejša mlečna jed zvečer. Za večerjo pa prav posebej kuhamo zelo redko, ker ali pojemo ostanke od kosila ali mlečne jedi, topli sendvič, tudi hrenovke, ko nam zapašejo.
Med vikendi jemo obvezno juho, potem pa različno kaj se nam lušta oziroma koliko se mi da kuhat. Poskrbim za to, da jemo kolikor toliko domače, da jemo redno, da nam je fino, hkrati pa se trudim ne preživet celega dne v kuhinji, pa čeprav mi je kuhanje v užitek.
Lotim se tudi kakih zahtevnejših jedi, ki so načeloma dobro sprejete, ampak me moja moška malo čudno gledata, če jih serviram ala Bine. Saj pojeta, ampak potem pa v shrambo še po en sendvič user posted image .
Se pa trudim čim večkrat pripraviti tako domačo slovensko jed, ker se mi zdi, da je slovenska kuhinja potisnjena v rob, praktično je ni več v nobeni "dostopni" gostilni in upam, da bo nekaj od tega kuhal tudi sin kasneje. Sama se še vedno ob kuhanju kake take jedi spomnim svoje babice, kako sva skupaj kuhale in mi je pri tem razlagala njene "skrivnosti in trike".

Če skrčim, mi smo na strani domače kuhinje user posted image

lp

clock-img

15.12.2014, 13:43

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Jaz se včasih počutim, kot da sem Kremenčkova, ko poslušam ženske, kaj vse danes ne ustvarjajo v kuhinji. Ok, kosila in to še kar nekako normalno delujejo, ma da o vseh pekarskih novotarijah ne govorim. Res, prav stoletja za leseno žlico sem, ker debelo pogledam, ko se mi kakšna sodobna gospodinja pohvali, da je spekla brawnije in bicuite popse al nekaj takega user posted image da o mafinih celo z rdečo peso ne govorim. Zame pa je speči štrudl višek pekovskega talenta (še to s kupljenim testom) user posted image
Drugače pa vidim, da v slovensko vsakdanjo kuho po novem spadajo stvari, za katere moram prav pogledati v slovar, v živo jih pa še videla nisem.

Skratka, ta hip kuham zelje, zraven bo krompir v kosil (pečenice nimam).
Včeraj je bila slovenska nedeljska klasika.

Sicer pa pretežno pri nas natepavamo krompi (ga tudi vsi najraje jemo od vsega), pa makaroni, riž ... potem se pa že neha. Aja, seveda, zelje in repa, pa solata taka in drugačna (rukola je že eksotika, hehe), rdeča pesa ... skratka živi kmetje smo, hehe.

clock-img

15.12.2014, 14:13

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

evo, danes bo lečina pašta juha in šmorn v pečici.

user posted image
user posted image

clock-img

15.12.2014, 14:23

clock-img

mojcaziga

pencil-img

1897


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

evo, danes bo lečina pašta juha in šmorn v pečici.

user posted image
user posted image


my kind of food user posted image

clock-img

15.12.2014, 18:06

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

Mateyka, tale šmorn v pečici bi me zanimal (polega tega, da si mi naredila lušte user posted image ).

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

clock-img

16.12.2014, 08:28

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Pri nas kuhamo 5x na teden, dvakrat, ko se mudi na karate in podobno pa vzamem nekaj na poti domov, včasih pico, včasih kaj iz bližnje gostilne. Načeloma pa kuhamo vsako popoldne, nekaj na hitro po navadi. Špageti, makaronflajš, zelo radi imamo samo piščančji file na trakce, posoljen in počesnan in na hitro pečen s testeninami in solato...polno je tega.

clock-img

16.12.2014, 08:42

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Stanislava, to je tale: http://www.kulinarika.net/recepti/18455/sladice/carski-prazenec-iz-pecice/
čeprav včasih naredim verzijo s snegom (da ločim beljake) na zgornji način.

clock-img

16.12.2014, 09:19

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Jedi, za katere potrebujem slovar ali skrajševalnik,



saj lahko tudi svojim klobasam in zelju daš neko ime, tako, da lepo po francosko zvenijo user posted image



Prefinjeno zaviti drobno narezani koščki mesa s poprom in ravno prav podloženi z mastjo, zaviti v deviško kožico, položeni ob vitaminski dobro kuhani in vroči krožnik pristno kislega domačega zeljčka.

Prav seksi zveni user posted image .


še to ne pozabi, da na krožnik naložiš le za slabo žlico, ker drugače nisi in. :)

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

16.12.2014, 11:07

clock-img

mika

pencil-img

6485

Včasih pomislim, da bo kdo poklical socialno, če povem, da smo včeraj in danes jedli samo zelje in krompir, pa pol klobase en dan.



pa a je kaj boljšega kot touser posted image ? Kislo zelje, sladko zelje, zelje na solati, kisla repa.....vse na žlico je tako dobro, da sem v zadnjih dveh mesecih pridobila 5kg. Še v življenju nisem imela toliko kil, razen vmes med nosečnostjo. Ne gre za postavo, ker sem bila prej koščena, to je ok....ampak če bodo kg šli tako goruser posted image , kje bom pristala???

Obožuuuuujem bučno olje, tako da mi teče po žilahuser posted image , ker ga kapljam na skoraj vse...pri nas ni nihče izbirčen...aja, tast je izbirčen, on kao ne je nič, ampak poje vse. Pripravljam pa vse od jagenjčka pa do jedi na žlico. Skratka uživamo v hrani...



clock-img

16.12.2014, 20:03

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Pri nas se kuha 2 krat na teden (v soboto in nedeljo) in med prazniki ter dopusti......drugače imamo kosila v šoli in po oštarijah....ker sva z možem do 5 popoldne v službi, lačna ali pa zgolj na sendvičih ne moreva biti....otrok pa ima kosilo v šoli.....večerij ne kuhamo in povečerjamo kaj "na hitro", ne pa kosilo brez juhe......

Ko pa kuhamo (običajno kuha mož), meni je kuhanje, tako kot peglanje, nujno zlo (drugo je priprava sladic in peka pecivauser posted image , to delam rada) ..... pa delamo bolj "tradicionalne" jedi......teh novodobnih reči, kjer niti sestavin ne znam izgovoriti, niti ne prakticiramo, ker mož kuha bolj po občutku in ne po receptih....ko pa pridemo iz daljše poti pa se najbolj prileže ta prava goveja župauser posted image .....

clock-img

16.12.2014, 20:33

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
še to ne pozabi, da na krožnik naložiš le za slabo žlico, ker drugače nisi in. :)



Vedno znova in vedno znova, dokler nisi sit, kajne? user posted image

clock-img

16.12.2014, 20:56

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
še to ne pozabi, da na krožnik naložiš le za slabo žlico, ker drugače nisi in. :)



Vedno znova in vedno znova, dokler nisi sit, kajne? user posted image



user posted image

Moderna dieta....sprehajaš se od štedilnika do mize in kar sproti kuriš kalorije.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

clock-img

16.12.2014, 20:59

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Včasih pomislim, da bo kdo poklical socialno, če povem, da smo včeraj in danes jedli samo zelje in krompir, pa pol klobase en dan.



pa a je kaj boljšega kot touser posted image ?



V hudi zimi nič user posted image , ampak še ni hude zime.

Po sprehodu na mrazu ali drsanju je zelje & žganci & klobasa zakon. Komaj čakam nekaj zimskega mraza.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem