IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Ampak roke se ščiti, tudi zato so ženske včasih nosile rokavice, predvidevam.
Bile so bolj ko ne modni dodatek.......ker jih je nosilo predvsem plemstvo, kralji in vladarji.....kasneje pa so postale tudi del uniforme in obvezni modni dodatek žensk na večernih plesih......niso imele tako velike zaščitne funkcije, bolj so bile odraz "visokega stanu", ker raja jih je nosila zgolj v mrazu in tiste niti niso bile estetske.....
Ali Japonci, ki nosijo masko čez nos in usta, imajo tudi higienske razloge.
Ja.....ko so prehlajeni recimo, da ne bi okužili drugih.......mi gremo raje na bolniško v takem primeru, pa ne zato, da ne bi okužili drugih, ampak zato, da se pozdravimo in ker je to naša pravica......
Imamo srečo, da živimo v zdravi dobi, relativno, ko epidemij praktično ni...in ko pridejo, totalna panika in polni nasveti, kako naj se umivajo roke in kako naj držimo razdaljo do drugih ljudi - osnove higiene.
Epidemije so.....epidemija gripe je praktično vsako leto......in samo z osnovno higieno gripo ne moreš preprečiti.....ker si je praktično nemogoče vsak mikrob sprati s telesa in živeti povsem izolirano (se izogibati avtobusov, zaprtih prostorov - recimo vrtci in šole itd).....lahko verjetno malo omiliš, preprečiti pa tega ne moreš......jaz sem gripo dobila recimo samo enkrat v življenju (in se ne cepim proti gripi), pa naj bi bila moja osnovna higiena baje vprašljiva

, mogoče pa sem ravno zaradi tega sorazmerno zdrava in zlepa ne zbolim....
In čisto normalno je, da se v "zdravi" dobi ne obnašamo tako kot v "bolani" dobi.....po avtocesti tudi v lepem vremenu in dobrih pogojih ne vozimo 60, kot recimo v času megle ali snežnega viharja....v "miru" se tudi ne obnašamo tako kot, če bi bili v "vojni".....
< Sporočilo je popravil liliana -- 30.12.2014 22:16:48 >