IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
upam, da se ta tema ne razvije v eno jamranje učiteljev. Preveč sem jih že poslušala... Mnogi izmed nas danes ima probleme v službi ali pa pri iskanju le te. Marsikateri ni razmišljal 20 let nazaj, da bo tako sranje s tem poklicem, ki ga je takrat pridobil. Marsikdo bi kaj spremenil. Eni spreminjamo, eni boste ostali v istih poklicih. Če mislite vztrajati pri tem, potem manj jamrajte. Komu se še lahko danes sploh zasmilite, ko imamo vsi svoje velike probleme?
Menjajte izobrazbo, izučite se za nekaj drugega,... če je tako težko biti danes učitelj. Sem sigurna, da je dovolj brezposelnih zelo dobrih učiteljev, ki samo čaka na priložnost in se ne bo toliko pritoževalo.
Očitno je vsega enkrat preveč.....ker vidim, da se je tudi RR občestvo tega jamranja naveličalo

.....pred časom smo bile izredno redke posameznice, ki smo si drznile kdaj kaj pojamrati čez učitelje oz. bolje rečeno učiteljice (ker to večno jamranje jaz pripisujem tudi izredni feminizaciji tega poklica).....
Še enkrat pa bi prosila učiteljice, oz. tiste, ki se v to razumejo, kako je plačljiva ta dotatna učna pomoč in kaj se sedaj ukinja.....ker po tistem odstavku iz članka, ki sem ga že prej dala, se to financiranje po mojem razumevanju ne ukinja kar v celoti....:
Učna pomoč se bo še naprej izvajala. Le plačani ne bodo vsi. Kako pa bo v praksi videti najnovejša sprememba pri DSP-ju? "Socialni pedagogi, ki imajo to že tako v svoji delovni obveznosti in so zato usposobljeni, bodo tako ali tako plačani. Učitelji, ki nimajo dovolj pedagoških obveznosti, nato s pomočjo DSP-ja, ki je sistematiziran, dopolnjujejo svoje obveznosti - ti bodo imeli to še naprej plačano. Jaz, ki pa imam to preko svoje učne obveznosti, pa bom to uro vsak teden morala narediti brezplačno," je za MMC pojasnila Vlasta Sagadin, učiteljica na kranjski Osnovni šoli Orehek, ki je znana po tem, da jo obiskuje veliko otrok s posebnimi potrebami, otrok z odločbami o dodatni strokovni pomoči. Dodatna učna pomoč se torej po povedanem vrši na vrsto načinov (ne bi zdaj o tem, da se uporablja in se je uvedla mogoče tudi za krpanje manjka ur

, ker o tem se že večkrat govorila).......in ukinja se le del financiranja le-te......
Torej je spet vse eno veliko jamranje, kaj laična javnost itak nima pojma kako se kaj v šoli financira.....
Namesto jamranja, pa učiteljice, ki se jim ukinja plačilo le-te lahko stopijo z argumenti do ministrstva......sigurno imajo kake podatke o uspešnosti in učinkovitosti dodatne učne pomoči, ki so jo nudile učencem......in tako se nastopa, ne pa zgolj z jamranjem in delanjem največje žrtve na svetu iz sebe oz. iz svojega poklica.....
Tudi na drugih področjih se dogajajo spremembe, ki jih je potrebno skoraj vsakodnevno spremljati....tudi drugi dobijo v službi dodatno delo, vsako leto kaj zraven, plača se pa običajno ne poveča......tako da s tovrstnim jamranjem dosežete učiteljice pri ljudeh zgolj kontraefekt, kot ga želite doseči......ker ljudjem po dveh ali treh letih konstantnega jamranja in delanja največjega žrtvenega jagnjeta (ob niti ne tako slabi plači) začnete presedati....in se proti vam obrnejo tudi tisti, ki so vas mogoče na začetku jamranja podpirali.....sedaj se jim pa zdi to že groteskno (da si izposodim malo izraze od kolegice patrino), ker so drugi ljudje v drugih poklicih v bistvu v istem zosu kot ve, ali pa še v slabšem, samo jamrajo bistveno manj......