IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
Ja v razmislek tud to, da ne more en k pride z visoko šolo in manj delavnih izkušenj oz. NIČ delavnih izkušenj dobit plače kot tisti, ki delajo npr že vsaj 5 let ... jah žal to tko ne gre
Kam bi pa pršli, če bi nekdo brez izkušenj in visoko šolo dobil že takoj plačo kot tisti, ki so že vrsto let tle .. na konc koncev pa ta, ki je šele prišel bi vse spraševal onega drugega ... jah ... s tem se ne strinjam pač
Ko ti voda teče itak sprejmeš VSE, to je 1x1, ampak ko pride do problema, ti pa lahko tko lepo rečejo 'adijo', potem se vprašaš, ali je bilo vredno ali ne ... veliko delodajalcev žal ne razume, da ima otrok prednost pred službo, če je seveda bolan
V mojem osnovnem poklicu je približno tako.

Ko sem dobila službo, sem sicer samo nadomeščala bolniško, ampak plačo sem imela enako (osnovo, ne tist ko se štejejo leta itd) kot tista, ki sem jo nadomeščala. Ker sem pač pokasirala še vso njeno dodatno delo.
Se pa strinjam ja, da začetnik ne more imeti enake plače.
Ampak ...

če jaz delam 2 leti v eni firmi, pa potem sem na zavodu, pa grem na drugo firmo, kjer delam ISTO (ne zdej, da ne morem delat istega - ja, v mojem poklicu lahko) se mi pa mal butasto zdi, da me spet obravnavajo kot začetnico. In ker se pač selim iz firme na firmo (ker pač nihče ne da pogodbe za več kot pol leta) pol bom jaz začetnica še tik pred penzijo. Vidiš, to pa ni pošteno.
In verjemi, ko 5 zamenjaš firmo, pa imaš delovno mesto isto te mine entuziazem in pripravljenoist, da boš od jutra do noči na firmi, čez par mesecev te pa bodo odslovili, ker kao ne rabijo več koga, ker ni nihče več na porodniški in bolniški.
Pa se jaz lahko 100x dokažem kako sem pridna, delovna, zavzeta ... lej ... malomorgen pa napredovanje, če ni službe. Tega ne boste nikol zastopili tisti, ki ste zaposleni 5 ali 10 let skupaj.