IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat
mojamiška tole, da moraš "podpisat" da neboš imel otrok, pa ne slišim prvič, poznam že nekaj takih, ki so to doživelu - tudi zato sem napisala, da sedaj ne iščem, ker nima smisla. Samo čas in denar bi brez smisla metala čez okno, ker če bi odg. po resnici, me nebi nikjer sprejeli
Punce pa zakaj se sploh sekirate zarad tega papirja? pač podpišeš a ne. Oni itak vejo, da kršijo zakon. Ko si noseča, te ne smejo odpustit. Z unim papirjem si pa itak lahk samo rit obrišejo.
Jaz sem bila v precejšnji dilemi pred prvo nosečnostjo. Odločila sva se za otroka, kazalo je, da bom dobila službo za celo leto in to v mojem poklicu. In službe sem si grozno želela. Še bolj pa sem si želela otroka.
In kaj zdaj? A je fer da zanosim takoj po nastopu službe (vozit bi se morala uro in pol v eno smer). A je fer, da grem takoj na porodniško?
Po drugi strani pa - a to je pa fer, da moram v nedogled odlašat s porodniško, ker sem vsako leto v drugi službi? in kdaj bo čas za otroka? Enkrat tik pred penzijo?
NO GO! Družina je na prvem mestu, pa če nikoli več ne dobim službe. Jaz sem s tem razčistila. Na razgovorih seveda tega ne povem. Ker koga pa briga moje zasebno življenje. Če pa vprašajo, pa povem tako, da je njim všeč.
Kar se tiče pa svetovalk na zavodu - moram pohvalit svojo. Ko sem se šla prijavit na zavod, se mi je kar obračalo, ko sem si predstavljala, da me bojo spet pošiljali na neke blesave delavnice. In je tipica na koncu rekla: "Sicer se mi zdi, da ne potrebujete, ampak da ne boste rekli, da vam kaj odrekam - a bi šli na zaposlitveno delavnico?

Sem skoraj s stola padla od šoka.
Včeraj je bil en super dan - sem izvedela, da me bo šolnina prišla samo 1/3 tega, kar sem jaz mislila. Mi je kar cel planet padel iz srca. Res sem si oddahnila, ker si težko privoščiva ta izdatek.