[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Dober večer,
potem ko sem se že hvalila, kako Melita spi ponoči in se zbuja samo okoli petih, se zdaj vključujem v klub tistih, ki se zbujajo po 3x. Tolažim se, da je to faza. Pediatrinja mi je že pred časom rekla, da se okoli osmega meseca zgodi, da otročki ponoči preverjajo, če je mamica še tam ... Eni začnejo prej, drugi kasneje, nekateri pa to počnejo ves čas.
Melito tudi zdaj čez dan redkeje dojim (a še vedno 4-5-krat, kar pa je vseeno manj kot nekoč), a postala je prav hecna: ko se utrudi, ko jo kaj preveč razburi, hoče k meni v naročje in se začne kot kakšen teliček zaganjati v moje prsi, ali pa mi vleče majico pri vratnem izrezu in kuka, kaj je notri
. Ko pa jo pristavim, najprej 5 minut samo malo seslja, šele nato povleče. Postala je prava carta. Ga pa ni lepšega kot to, ko me na primer pol ure ne vidi in se potem tako neizmerno razveseli, ko pridem nazaj.
Spet imam nekaj vprašanj:
1. Katere plenice uporabljate? Jaz sem jih preizkusila kar nekaj. Zdaj uporabljamo babylove iz Mullerja za čez dan (tudi tiste od dm niso tako slabe), ponoči pa active fit pampers.
2. Kolikokrat na dan previjate? S čim mažete rito svojim
? Jaz zjutraj in zvečer mažem z bepantenom, čez dan jo previjem prb. petkrat, namažem pa s kremo bubchen.
3. Koliko tekočine spijejo poleg mleka/dojenja? Melita spije včasih dvakrat po 125 ml soka, vode, kompota. Čaj pa ji ne diši.
Vsem želim mirno noč.
hej ho
sabinke:
uporabljam (poleg bombažnih) plenice libero, ali pa vijolične fixies - predvsem ponoči, saj ne premočijo.
previjam jo na tri ure oz takoj ko se pokaka - to naredi ful očitno
, ponoči ne, rito pa mažem z mazilom za občutljivo kožo - iz lekarne -belim. ker še nismo nikoli imeli vnete rite, potrebe po bepantenu ni.
pije pa čaj, zdaj bebe čaj, ali pa sokece, za mleko nimam osnovnih šans.
zadnje dni tako lepo panča (razjezi se samo, če sama ne najde flaške), pa tudi uspavam je ne več na rokah, ampak se k meni stisne. smo v obdobju, ko spi spet med nama z možem. in ti povem, da smo tako vsi bolj naspani!
lp
1. Katere plenice uporabljate? Mylove iz Hoferja... meni so odlicne
2. Kolikokrat na dan previjate? S čim mažete rito svojim
? Previjam vedno pred hranjenjem, torej vsaj na 4 ure.. oz. ce se pokaka, takoj. mazem trenutno s kozmetiko fissan, katero sem dobila celo torbo kot darilo. ko mi to zmanjka, bom nabavila bubchen... sem pa imela eno tubico od Afrodite - sem pozabila kako se imenuje... moram zelo pohvalit, full lepo disi in zelo lepo kozo je imel... moram precekirat kaksne so cene le-te
3. Koliko tekočine spijejo poleg mleka/dojenja? moj
poleg mleka popije v povprecju do 6 dcl tekocine... vcasih tudi cel liter. mu pa dam hippov caj ali pa kar navadno vodo
ima pa tudi moj obdobje bujenja... no bolj zaradi spanja na trebuscku, ker se ni obvladal... sem mu naredila povstercek, v prevleko sem zlozila eno brisacko... pa se ni bilo dobro in sem v prevleko dodala se eno brisacko, da je mal visje... in spi mnogo bolje... zdaj se spet zbuja samo 3x na noc, kot prej
... cez dan se vedno ogromnooo spi, zvecer zaspi brez problema do najkasneje 21.30... zbuja pa se ob 6-tih in potem eno uro pase kravce in se pogovarja z lucko in nalepkami na steni
... in to vse glasneje, da ga ja pogledam.. in potem dobim najlepsi nasmeh
zenkrat toliko
mirno noc
S čim mažete rito svojim ? Z ničemer, kožo imava zelo lepo in zdravo, zato ni potrebe po nobenem mazilu. Rito smo mazali le kakšne štirinajst dni po rojstvu. Nikoli še ni imel nobenih ispuščajev, mozoljčkov ali vnetja. Kože ne "razvajamo" po nepotrebnem.
3. Koliko tekočine spijejo poleg mleka/dojenja? Filip ima čez cel dan na razpolago flaško z navadno vodo in jo spije od 1dcl - do 4dcl, čisto odvisno od dneva. Na začetku sem mu kuhala čaje, in kasneje instant čaje, a zaradi sladkorja te odsvetujejo, vodo pa ima enako rad.
Mami od filipa, ravnokar sem si ogledala tvoje slike z morja in so krasne!!!! Tvoj mali je pravi lepotec, tak za na reklame!
1. Katere plenice uporabljate? čez dan babylove iz Mullerja, ponoči vijolične fixies
2. Kolikokrat na dan previjate? Po potrebi. Če več pije pogosteje, v povprečju pa nekje pet krat čez dan in enkrat ponoči, ko se mi zbudi za čaj.
S čim mažete rito svojim ? zjutraj in zvečer z Bebivalom, čez dan pa kadar se pokaka
3. Koliko tekočine spijejo poleg mleka/dojenja? 5 do 6 dcl instant čaja.
Hvala Sabinke. Saj veš kok smo pol mame važne, če nam kdo pohvali otročke.
1. Katere plenice uporabljate? čez dan pampers, ponoči Activ Fit (Muller)
2. Kolikokrat na dan previjate? Po potrebi. Če več pije pogosteje, v povprečju pa nekje petkrat in seveda takoj ko opravi "taveliko" potrebo
S čim mažete rito svojim ? Bubchen
3. Koliko tekočine spijejo poleg mleka/dojenja? 5 do 6 dcl instant čaja ali vode, enkrat na teden tudi Hippov sok (multivitamin), seveda ful razredčen z vodo.
< Sporočilo je popravil Aja32 -- 3.6.2006 19:23:48 >
Jaz se pa nikakor ne spravim albuma urejat. Ni časa. Je pa lepo videti, kako napredujejo drugi oktobrčki in oktobrčice. Ravno danes sem razmišljala, kolikokrat je bilo že treba rito obrisat..
Aja, da odgovorim na vprašanja.
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!