Živjo!
Sem
ZA omenjeno picerijo,
tetabeta, hvala za link

Torta vsaj zame ni taka nuja, čeprav je lepa ideja, da le ne bi bilo preveč kolobocij glede okoli nje.
Odgovori:
1. Najprej hvala za vaše odgovore glede zelja, mleka in čebljanja.
2.
Količina obrokov: zelo različno, včasih skorajda nič, včasih poje še dobršen delež namenjen meni.

Ravno včeraj zvečer, se ji je spahnilo(preveč, je preveč) in očitno je v grlo priplaval kak korenček in ajda in potem sem imela pobruhano Nino, tla, del posteljice. Skratka, cela štala.

Nina je kot vedno jokala, jaz pa sem begala sem in tja.
3.
Čiščenje noska: morska voda (khm, khm ne bi o tem) v pršilu in pumpica za nos. Če je nerazpoložena, jo
žečkam pod noskom, da kihne vsebino. Mi je pa zadnje dni ratal, da se je nekajkrat
useknila (priznam, jaz sem v svoj robec trobentala kot slon, da jo motiviram). Upam, da jo nekako pripravim do pihanja v robček ali pa vsaj to, da pihne skozi nos. No, vaja dela mojstra.
4.
Kostanja ne maramo, ne vem zakaj?
5.
Kurjenje: nekajkrat

, ker imam lončeno peč in jo napolnim z lesenimi odrezki, ki so ostali od obnove. Zahajca super in obe sobi sta topli. Trenutno je 19 stopinj, ob kurjenju pa 22.
6.
Risanke porajta samo zaradi tega, ker šari po daljincu. Všeč ji je, da menja programe, dokler ji jaz ne zaplenim in ugasnem zadeve. Drugače pa TV niti ne opazi.
7.
Zakaj tako pridno ponujam prevoz? Ker bom sama z Nino in imam dovolj prostora. Lažje jaz, kakor ostali. Da ne bom izpadla preveč vsiljiva.

Navajena sem še iz hribovskih dni, da smo izmenjujoč vozili ostale in so se stroški tako poglihal. V našem primeru mi ni do deljenja stroškov, temveč do tega, da bi nekako skup prišli in se imeli fajn.
Ja, povejte kdaj? Jutri, pojutrišnjem al naslednji vikend. Pokukam zvečer, če bo kaj odziva.
Damjana